بیماری ها

تب مالت یا بروسلوز

بروسلوز یک عفونت باکتریایی است که از حیوانات به انسان منتقل می شود. اغلب از طریق شیر ، پنیر و سایر محصولات لبنی غیر پاستوریزه پخش می شود. البته باکتریهایی که باعث مالاریا می شوند بسیار بندرت از طریق هوا یا تماس مستقیم با حیوانات آلوده منتقل می شوند.

علائم تب مالت می تواند شامل تب ، درد مفصل و خستگی باشد. عفونت معمولاً با موفقیت با آنتی بیوتیک درمان می شود. اگرچه دوره درمان چند هفته تا چند ماه بیشتر طول نمی کشد ، اما عود بیماری بسیار شایع است.

در حالی که تب مالت در ایالات متحده امری رایج نیست ، اما صدها هزار انسان و حیوان را در سراسر جهان آلوده کرده است. پرهیز از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه و اقدامات احتیاطی هنگام کار با حیوانات یا آزمایشگاه ها می تواند از بیماری تب مالت جلوگیری کند.

مالاریا ممکن است از نظر علائم شبیه آنفولانزا باشد و در هر زمان ، از چند روز تا چند ماه پس از عفونت رخ دهد.

تب مالت از لبنیات

علائم احتمالی بیماری

  • تب
  • لرز
  • عرق کردن
  • ضعف
  • خستگی
  • درد عضلات و مفاصل
  • سردرد

در بعضی از افراد ، تب مالت مزمن می شود ، به این معنی که این علائم سالها و حتی پس از درمان ادامه دارد. علائم و نشانه های طولانی مدت این بیماری شامل خستگی ، تب ، آرتروز و مهره ها (اسپوندیلیت ؛ التهابی است که ستون فقرات و مفاصل مجاور را تحت تأثیر قرار می دهد).

نوشته های مشابه

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد

تشخیص تب مالت گاهی بسیار دشوار است. به خصوص در مراحل اولیه ، که اغلب شبیه سایر بیماری ها مانند آنفولانزا است. اگر تب ناگهانی ، شدید یا مداوم دارید ، یا اگر درد عضلانی ، ضعف غیرمعمول یا عوامل خطرزا برای بیماری دارید ، حتماً به پزشک مراجعه کنید.

مالاریا بسیاری از حیوانات وحشی و خانگی را تحت تأثیر قرار می دهد. گاو ، بز ، گوسفند ، خوک ، سگ ، شتر ، گراز و آهو به ویژه در معرض این بیماری هستند. نوعی بیماری تب مالت گونه های خاصی از مهرها ، دلفین ها و نهنگ ها را نیز آلوده می کند. این باکتری حیوانی از سه طریق اصلی به انسان منتقل می شود:

  • محصولات لبنی خام باکتری بروسلا موجود در شیر حیوانات آلوده از طریق شیر ، بستنی ، کره و پنیر غیر پاستوریزه به انسان منتقل می شود. همچنین می تواند در گوشت خام یا پخته شده از حیوانات آلوده منتقل شود.
  • استنشاق باکتری های بروسلا به راحتی در هوا پخش می شوند. کشاورزان ، متخصصین آزمایشگاه و کارگران کشتارگاه در معرض این باکتری قرار دارند.
  • تماس مستقیم. باکتری های موجود در خون ، منی یا جفت حیوان آلوده از طریق یک برش یا زخم وارد جریان خون می شوند. از آنجا که تماس عادی با حیوانات ، از جمله لمس کردن ، شانه زدن یا بازی کردن ، هیچ گونه عفونت ایجاد نمی کند ، افراد به ندرت در حیوانات خانگی مبتلا به تب مالت می شوند. با این حال ، افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیف هستند باید از دست زدن به سگهایی که مشکوک به بیماری هستند ، خودداری کنند.

مالاریا معمولاً از فردی به فرد دیگر منتقل نمی شود ، اما در برخی موارد زنان این بیماری را هنگام زایمان یا از طریق شیر مادر به نوزاد خود منتقل کرده اند. با این حال ، مالاریا به ندرت عفونت را از طریق فعالیت جنسی یا از طریق انتقال خون و مغز استخوان منتقل می کند.

تاثیر لبنیات و تب مالت

مناطق خاصی از جهان که نرخ بالاتری برای ابتلا به عفونت تب مالت دارند

  • اطراف دریای مدیترانه
  • اروپای شرقی
  • آمریکای لاتین
  • آسیا
  • آفریقا
  • جزایر کارائیب
  • خاورمیانه

افرادی که در این مناطق زندگی یا مسافرت می کنند بیشتر پنیر بز غیر پاستوریزه مصرف می کنند که به آن پنیر روستایی نیز گفته می شود. تصور می شود پنیر بز غیرپاستوریزه وارد شده از مکزیک دلیل بسیاری از موارد بیماری تب مالت در ایالات متحده باشد.

مشاغلی که در معرض خطر بالاتری قرار دارند

افرادی که با حیواناتی که خون آلوده دارند سر و کار دارند در معرض خطر بیشتری برای مالاریا قرار دارند. به عنوان مثال:

  • دامپزشکان
  • کشاورزان
  • دام
  • کارگران کشتارگاه
  • شکارچیان
  • میکروب شناسان

مالاریا می تواند بر روی هر قسمت از بدن از جمله سیستم تولید مثل ، کبد ، قلب و سیستم عصبی مرکزی تأثیر بگذارد. مالاریای مزمن ممکن است فقط در یک عضو عوارضی ایجاد کند یا در بدن پخش شود. عوارض جانبی احتمالی عبارتند از:

  • عفونت پوشش داخلی قلب (آندوکاردیت). این یکی از جدی ترین عوارض تب مالت است. آندوکاردیت درمان نشده منجر به آسیب یا تخریب دریچه های قلب و علت اصلی مرگ و میر ناشی از مالاریا می شود.
  • آرتروز. محل عفونت مفصل با درد ، سفتی و تورم خصوصاً در زانو ، باسن ، مچ پا ، مچ و ستون فقرات مشخص می شود. به طور خاص ، درمان اسپوندیلیت می تواند بسیار دشوار باشد و حتی باعث آسیب دائمی شود.
  • التهاب و عفونت بیضه ها [1]. این باکتری عامل مالاریا می تواند اپیدیدیم (زائده باریک و طولانی پشت بیضه ها) را آلوده کند. یعنی همان لوله مارپیچی که عروق و بیضه را به هم متصل می کند. عفونت می تواند از آنجا به بیضه گسترش یابد و باعث تورم و درد شدید شود.
  • التهاب طحال و کبد. مالاریا همچنین بر طحال و کبد تأثیر می گذارد و باعث بزرگتر شدن آنها از حد طبیعی می شود.
  • عفونت های سیستم عصبی مرکزی. این بیماری شامل بیماری های بالقوه کشنده مانند مننژیت ، التهاب غشای اطراف مغز و نخاع ، انسفالیت و التهاب مغز است.

تشخیص بروسلوز بستگی به درک چگونگی و زمان قرار گرفتن در معرض این باکتری دارد. بنابراین ممکن است شما به یک متخصص بیماری های عفونی معرفی شوید.

چه انتظاراتی باید از پزشک داشته باشید

در طول معاینه فیزیکی ، پزشک ممکن است:

  • برای بررسی درد و سفتی از شما بخواهید مفاصل خود را تکان دهید
  • رفلکس ها و قدرت عضلات را بررسی کنید
  • برای نشان دادن اندازه بیش از حد یا شکنندگی اندام ها ، روی شکم خود فشار دهید.

پزشکان معمولاً با آزمایش نمونه خون یا مغز استخوان از نظر وجود بروسلا یا آنتی بادی باکتریایی ، تب مالت را تشخیص می دهند. برای کمک به تشخیص اثرات تب مالت ممکن است آزمایشات دیگری لازم باشد ، از جمله:

  • اشعه ایکس می تواند تغییراتی را در استخوان ها و مفاصل نشان دهد.
  • آزمایش های تصویربرداری توموگرافی کامپیوتری (CT) یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) به شناسایی التهاب یا آبسه در مغز یا سایر بافت ها کمک می کند.
  • فرهنگ مایع مغزی نخاعی. در این آزمایش نمونه کوچکی از مایعات در اطراف مغز و نخاع بررسی می شود تا بیماری های عفونی مانند مننژیت و انسفالیت کشف شود.
  • کاردیوگرافی اکو. این آزمایش با استفاده از امواج صوتی تصاویری از قلب ایجاد می کند تا علائم عفونت یا آسیب قلبی را جستجو کند.

درمان بروسلوز با هدف تسکین علائم ، جلوگیری از عود بیماری و جلوگیری از عوارض است. ممکن است حداقل به مدت شش هفته نیاز به مصرف آنتی بیوتیک داشته باشید ، اما علائم تا چند ماه به طور کامل از بین نمی روند.

برای کاهش خطر ابتلا به تب مالت، چندین اقدام احتیاطی صورت دهید

  • از غذاهای لبنی غیر پاستوریزه خودداری کنید. ممکن است بهتر باشد از شیر ، پنیر و بستنی غیر پاستوریزه صرف نظر از منشا آنها خودداری کنید. اگر به کشورهای دیگر سفر می کنید ، از خوردن هرگونه غذای لبنی خام خودداری کنید.
  • گوشت را کاملا بپزید. گوشت را بپزید تا به دمای داخلی 63 تا 74 درجه سانتیگراد برسد. وقتی بیرون غذا می خورید ، گوشت گاو و گوشت خوک کامل سفارش دهید. پخت درست می تواند باکتری های مضر دیگر مانند سالمونلا و همچنین اشریشیا کلی را از بین ببرد. هنگام مسافرت به خارج از خرید گوشت از فروشندگان خیابانی خودداری کنید و همیشه گوشت خام سفارش دهید.
  • دست کش را بپوش. اگر دامپزشک ، دامدار ، شکارچی یا کشتارگاه هستید ، هنگام دست زدن به حیوانات بیمار یا مرده یا بافت های حیوانی ، یا هنگام به دنیا آوردن حیوانات حتماً از دستکش لاستیکی استفاده کنید.
  • در محیط های کاری با خطر بالا احتیاط کنید. اگر در آزمایشگاه کار می کنید ، روی همه نمونه ها تحت شرایط ایمنی مناسب کار کنید. در کشتارگاه اقدامات حفاظتی مانند جدا کردن کشتارگاه از سایر مناطق فرآوری و پوشیدن لباس محافظ باید رعایت شود.
  • واکسیناسیون حیوانات اهلی. در ایالات متحده ، یک برنامه واکسیناسیون تهاجمی تقریباً به طور کامل بیماری بروسلوز را در گله های دام ریشه کن کرده است. از آنجا که واکسن مالاریا زنده است ، می تواند باعث ایجاد بیماری در افراد شود. هر کسی که هنگام واکسیناسیون حیوانات به طور تصادفی سوزنی را زخمی می کند ، باید به پزشک مراجعه کند.

ارزیابی

آیا از این مطلب رضایت داشتید؟

امتیاز کاربر: 5 ( 1 نتایج)

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × چهار =

دکمه بازگشت به بالا