بیماری ها

سرطان ریه (LUNG CANCER)

سرطان ریه علت اصلی مرگ سرطان در مردان و زنان در ایالات متحده است ، که فقط یک چهارم کل مرگ های سرطانی را تشکیل می دهد. روزانه حدود 422 آمریکایی بر اثر این سرطان جان خود را از دست می دهند که حدود 82٪ آنها سابقه سیگار کشیدن دارند. با این حال ، سرطان ریه یکی از سرطان های قابل پیشگیری است زیرا با جلوگیری از استعمال دخانیات می توان از بسیاری از سرطان ها جلوگیری کرد. با توجه به این موضوع و نزدیک شدن به ماه نوامبر به عنوان ماه اطلاعات در مورد سرطان ریه ، در این مقاله این بیماری را بررسی خواهیم کرد.

منشا سرطان ریه (Lung Cancer): این سرطان غالباً از مجاری تنفسی در ریه ها به نام ronchi یا ronchioles یا از کیسه های هوا در ریه ها به نام آلوئول سرچشمه می گیرد. سرطان ریه ابتدا به خود ریه ها گسترش می یابد و سپس به مناطق مجاور مانند غدد لنفاوی ناف یا زیر بغل یا کبد (متاستاز) گسترش می یابد. دورترین نقاطی که معمولاً سرطان ریه در آنها متاستاز می کند استخوان ها ، مغز و غدد فوق کلیوی است.

عواملی که خطر ابتلا را افزایش می دهند: بدون شک سیگار کشیدن شایع ترین علت سرطان ریه است. دود سیگار پر از مواد سرطان زا است و قرار گرفتن دود سیگار در سلولهای مجاری تنفسی یا کیسه های هوا می تواند باعث سرطان مزمن در طی سالها شود. متأسفانه ، افرادی که سیگار نمی کشند اما با یک فرد سیگاری زندگی می کنند و به طور مداوم در معرض دود سیگار هستند ، حدود بیست تا سی درصد بیشتر از افراد غیر سیگاری به این سرطان مبتلا می شوند. فقط حدود 18 درصد از افراد مبتلا به سرطان ریه در طول زندگی خود هرگز سیگار نکشیده اند. تماس با سایر مواد سرطان زا مانند آزبست ، آرسنیک ، کروم و گاز رادون نیز می تواند خطر سرطان ریه را افزایش دهد ، به خصوص اگر فرد سیگار بکشد.

تشخیص سرطان ریه

علائم و نشانه ها: متأسفانه ، سرطان ریه در مراحل اولیه علائم زیادی را نشان نمی دهد و علائم معمولاً پس از پیشرفت بیماری ظاهر می شوند. این علائم معمولاً به صورت یک سرفه مزمن ظاهر می شود که به درمان طبیعی ، خونریزی از نایژه ها هنگام سرفه یا خلط ، تنگی نفس ، درد مزمن قفسه سینه و خشونت یا گرفتگی صدا پاسخ نمی دهد. با پیشرفت بیماری ، علائم عمومی سرطان مانند ضعف ، خستگی ، کاهش وزن یا تب معمولاً ظاهر می شود و در مورد متاستازهای استخوانی ، درد استخوان (بیشتر در شانه ، بازو و دست) بروز می کند. سردرد همچنین ممکن است به علائم اضافه شود ، که می تواند نشانه متاستاز در مغز باشد. بیمار همچنین ممکن است دچار عفونت های تنفسی مانند برونشیت یا ذات الریه شود.

پیشگیری: همانطور که گفته شد ، با جلوگیری از دود سیگار و سایر مواد سرطان زا می توان از بیشتر سرطان های ریه جلوگیری کرد. افراد غیر سیگاری هرگز نباید سیگار را شروع کنند و این وظیفه والدین و معلمان است که به نوجوانان در مورد خطرات سیگار هشدار دهند. والدین و معلمان همچنین باید به نوجوانان بیاموزند که در صورت اجتناب از استعمال سیگار در مقابل اصرار دوستان و همسالان برای سیگار کشیدن یا تمسخر آنها مقاومت کنند. در مورد افراد سیگاری ، ترک سیگار هرگز دیر نیست و ممکن است آنها را از خطر سرطان محافظت کند. ممکن است سیگاری ها برای ترک سیگار ، درمان های جایگزین و گروه درمانی به مشاوره نیاز داشته باشند. افراد غیر سیگاری باید به هر طریق ممکن از قرار گرفتن در معرض دود سیگار خودداری کنند. این افراد باید از ایستادن در مقابل افرادی که سیگار می کشند یا رفتن به مکان هایی که سیگار کشیدن در آنها رایگان است ، خودداری کنند. کار با مواد سرطان زا که قبلاً ذکر شد نیز باید با رعایت تمام نکات ایمنی در نظر گرفته شود. مانند همه سرطان ها ، ورزش منظم روزانه (یا حداقل سه بار در هفته) و رژیم غذایی غنی از سبزیجات و میوه هایی که حاوی آنتی اکسیدان هستند نیز می توانند به جلوگیری از سرطان ریه کمک کنند.

نوشته های مشابه
سرطان ریه چیست؟

تشخیص: اگر پس از گرفتن شرح حال و معاینه ، به سرطان ریه مشکوک باشید ، پزشکان از روش های مختلفی برای تشخیص استفاده می کنند. اشعه ایکس یا سی تی اسکن قفسه سینه ممکن است توده های سرطانی را نشان دهد. اما تشخیص قطعی سرطان ریه باید توسط نمونه برداری از بافت ریه یا غدد لنفاوی مجاور ریه و بررسی بافت مربوطه توسط پاتولوژیست انجام شود. این نمونه برداری معمولاً در اتاق عمل و تحت بیهوشی عمومی توسط جراح انجام می شود ، بیشتر با کمک روش خاصی از آندوسکوپی به نام برونکوسکوپی انجام می شود.

درمان: درمان بسته به نوع سرطان و درجه پیشرفت آن متفاوت است ، اما درمانهای اصلی معمولاً شامل جراحی ، پرتودرمانی ، شیمی درمانی و سیستم ایمنی درمانی هستند. متأسفانه ، شانس زنده ماندن بیمار برای پنج سال پس از درمان سرطان ریه در مقایسه با سایر سرطان ها بسیار کم است (فقط حدود 20٪ (99٪ برای سرطان پروستات و 91٪ برای سرطان پستان). بنابراین ، به نظر می رسد تنها راه کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان ریه برای جلوگیری از آن با اجتناب از سیگار کشیدن است.

ارزیابی

آیا از این مطلب رضایت داشتید؟

امتیاز کاربر: 4.4 ( 2 نتایج)

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − هفت =

دکمه بازگشت به بالا