بهداشت دهان و دندان

مراقبت های دندانپزشكی در دوران بارداری

بارداري و دندانپزشكی

اگرچه بیشتر خانم ها در مورد اثرات جسمی تغییرات هورمونی در دوران بارداری مطالب زیادی می شنوند ، اما آنها اغلب از تأثیرات این تغییرات بر سلامت دهان و دندان بی اطلاع هستند. اگرچه بهداشت دهان و دندان برای سلامتی مادر و جنین بسیار ضروری است ، اما درصد کمی از زنان در دوران بارداری به دندانپزشک مراجعه می کنند. بارداری و بارداری به طور مستقیم بر ضعف دندان ها ، کشیدن کلسیم و پوسیدگی تأثیر نمی گذارد ، اما با تغییر در شرایط محیطی (تغییر عادات غذایی ، تغییر در بهداشت دهان و غیره) به طور غیر مستقیم بر وضعیت دهان تأثیر می گذارد. در حقیقت ، مراقبت از دندان در دوران بارداری نه تنها ایمن و م effectiveثر است ، بلکه برای جلوگیری از اثرات مخرب بیماری دهان و دندان نیز ضروری است.

ملاحظات قبل از بارداری

برخی از حاملگی ها بدون برنامه ریزی اتفاق می افتد. بنابراین ، تمام زنان متاهل در سنین باروری باید نکاتی را در نظر بگیرند. درمان های دشوار و پیچیده دندانپزشکی در دوران بارداری ، حتی اگر خطرناک نباشد ، ممکن است دشوار باشد. هم برای مادر و هم برای دندانپزشک. از طرف دیگر ، اگرچه رادیوگرافی در خانم های باردار با رعایت برخی ملاحظات قابل انجام است ، اما برای مادران مطلوب و قابل قبول نیست. همچنین داروهایی با محدودیت و با اجازه متخصص زنان برای زنان باردار تجویز می شوند. موارد اضطراری که می توان از آنها پیش از بارداری جلوگیری کرد باعث درد ، رنج ، اضطراب و ناراحتی می شود ، بنابراین بهترین راه پیشگیری و درمان قبل از بارداری است.

بیماری های دهان دارای ویژگی است که در بسیاری از موارد بدون سکوت و بدون علامت پیشرفت می کند. به همین دلیل ، وقتی بیماری شیوع پیدا می کند و به درمان های متوسط ​​یا حتی پیشرفته نیاز دارد ، فرد از بیماری آگاه می شود. بنابراین ممکن است خانمی که هیچ ناراحتی و شکایتی از دندان و محیط دهان خود ندارد ، در دوران بارداری دچار ناراحتی حاد و اورژانس دندان شود. بنابراین ، اکیداً توصیه می شود که همه زنان در سنین باروری هر شش ماه یکبار به معاینات دوره ای منظم و در صورت لزوم ، رادیوگرافی تشخیصی مراجعه کنند. بدیهی است که این امر در عین کاهش اضطراب ، نیاز به خدمات دندانپزشکی را در طول بارداری به حداقل می رساند.

رايج ترين مشكلات دندانپزشكي زنان در طول دوره بارداری چيست؟

عدم توجه به دندانهای خراب و وجود پلاک دندانی قبل و حین بارداری می تواند زنان را در دوران بارداری دچار مشکل کند. دندانهای خراب ممکن است با پیشرفت در بارداری باعث درد ، آبسه حاد یا شکستگی شوند که باید فوراً تحت درمان و درمان قرار گیرند. علاوه بر این ، تومور خوش خیمی در دوران بارداری در دهان زنان باردار رشد می کند ، علت اصلی آن پلاک دندانی و تحریک مداوم لثه ها و غشاهای مخاطی است.

گزارش ها نشان می دهد که شایع ترین بیماری دهانی در زنان باردار التهاب لثه است که به دلیل تغییرات هورمونی ایجاد می شود. تغییرات هورمونی به طور غیرمستقیم بر سلامت لثه تأثیر می گذارد. تغییر در نوع و دفعات تغذیه ، و همچنین حالت تهوع. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان به دلیل تغییر در شرایط زندگی (کار ، استراحت ، خواب و غذا) باعث تجمع میکروب ها در سطح دندان ها و ایجاد بیماری می شود.

رابطه بیماری پریودنتال با زایمان زودرس و تولد نوزاد کم وزن

مطالعات نشان می دهد مادران مبتلا به بیماری لثه پیشرفته بیشتر از سایر مادران نوزادانی با وزن کم به دنیا می آورند. در حقیقت ، نقش پریودنتیت در ایجاد زایمان زودرس بیشتر از مصرف سیگار یا الکل در دوران بارداری بود. نوزادانی که کم وزن هستند نوزادانی هستند که هنگام تولد کمتر از 2500 گرم وزن دارند و احتمالاً 40 برابر بیشتر از نوزادان متولد شده در نوزاد می میرند. حدود 7٪ از کل نوزادان با وزن کمتر از 2500 گرم متولد می شوند ، اما دو سوم مرگ و میر نوزادان در این گروه اتفاق می افتد.

روش درمان التهاب لثه دوران بارداری چيست؟

پیشگیری بهترین و مناسب ترین کار است و اولین قدم در این راه دادن دانش لازم و کافی به زنان است. علاوه بر آموزش راه های عملی پیشگیری مانند استفاده از مسواک ، خمیردندان ، نخ دندان و واترجت ، لازم است که در مورد عوارض بیماری لثه به آنها اطلاع دهید. در مرحله بعد ، اگر التهاب لثه رخ داده باشد ، لازم است فرد برای تشخیص و درمان قطعی به دندانپزشک مراجعه کند. برداشتن پلاک از سطح دندان ها و تمیز کردن یقه دندان از هر پلاکی توسط دندانپزشک در کلینیک دندانپزشکی انجام می شود. انجام این کار معمولاً به بیهوشی نیاز ندارد و خطری برای مادر یا جنین ندارد. در موارد خاص ، این کار ساده ممکن است با مشورت یک متخصص زنان انجام شود.

تاثير راديوگرافی هاي دندانی بر سلامت جنين

از آنجا که تابش رادیوگرافی ها به سر و گردن می تابد ، میزان اشعه رسیده به جنین در مقایسه با تابش طبیعی موجود در محیط بسیار ناچیز است به طوری که مادر می تواند رادیوگرافی های دندانپزشکی مورد نیاز را فراهم کند. از رادیوگرافی مادر هیچ اطلاعاتی در مورد عوارض جنین وجود ندارد. حتی اگر مادر از هر دندان رادیوگرافی کاملی داشته باشد و حتی اگر مادر پیش بند سربی نباشد ، میزان اشعه ایکس به جنین نمی رسد.

اما از آنجا که تیروئید مادر در محدوده اشعه است ، عدم پوشاندن تیروئید ممکن است باعث وزن کم کودک شود. بنابراین ، لازم است تیروئید مادر باردار در طول رادیوگرافی داخل دهانی با یقه سرب پوشانده شود. بنابراین به یاد داشته باشید که در صورت بارداری حتماً به رادیولوژیست ها اطلاع دهید تا اقدامات محافظتی لازم را انجام دهند. در عین حال ، دستورالعمل های تجویز رادیوگرافی دهان و دندان شامل همه افراد ، باردار و غیر باردار ، یا کودکان و بزرگسالان است و فقط بر لزوم اقدامات محافظتی دقیق تر برای کودکان و زنان باردار تأکید می کند.

ارزیابی

آیا از این مطلب رضایت داشتید؟

امتیاز کاربر: 4.55 ( 1 نتایج)

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 15 =

دکمه بازگشت به بالا