بهداشت دهان و دندان

وقتی سیاه شدن لثه علامت خوبی نیست + درمان خانگی

تیرگی یا تیرگی لثه می تواند به دلایل مختلفی مانند بیماری ، دارو یا سیگار کشیدن ایجاد شود.

سیاه شدن لثه و تیرگی آن در کودکان و بزرگسالان

رنگ لثه برای هر شخص متفاوت است. لثه های سیاه و تغییر رنگ لثه ها می تواند در اثر بیماری ، دارو ، سیگار کشیدن یا سایر عوامل سبک زندگی ایجاد شود. لثه ها بافت های سختی هستند که دندان ها را در جای خود نگه می دارند. آنها می توانند قرمز یا صورتی ، قهوه ای یا سیاه باشند.

سلامت دهان و دندان برای سلامت کلی مهم است. تغییر رنگ لثه می تواند نشان دهنده یک مشکل جدی در سلامت بدن باشد ، بنابراین فرد باید برای تعیین علت به پزشک مراجعه کند ، زیرا سیاه شدن لثه یکی از نگرانی های سلامتی است. متاسفانه ، التهاب لثه بسیار شایع است و نیاز به درمان دارد ، بنابراین در این بخش از Namnak به بررسی علل و درمان لثه های سیاه می پردازیم.

علل سیاه شدن و تیرگی لثه چیست؟

کبودی:

لثه های شما مانند هر قسمت دیگر از بدن آسیب می بینند. زمین خوردن ، خوردن غذاهای پرادویه و حتی مسواک زدن و نخ دندان کشیدن نامناسب دندان ها باعث خراشیدن لثه می شود. کبودی روی لثه ها معمولاً قرمز یا بنفش ، گاهی قهوه ای تیره یا سیاه است. کبودی ممکن است همراه با خونریزی و درد خفیف باشد.

کبودی معمولاً به خودی خود و بدون درمان پزشک بهبود می یابد. ایجاد کبودی لثه ممکن است به دلیل بیماری به نام ترومبوسیتوپنی باشد که باعث لخته شدن خون می شود. خونریزی از بینی و لثه نیز می تواند منجر به کبودی در لثه شود. برای تعیین علت و تجویز درمان باید به پزشک مراجعه کنید.

تیرگی لثه و درمان ان

کیست خون آبه:

با رشد دندان کیستی پر از مایع ایجاد می شود. گاهی اوقات ترکیب خون و مایعات نشان دهنده رنگ بنفش یا سیاه است. در اثر ضربه یا زمین خوردن ، کیست پاره می شود و خون از آن خارج می شود.

پارگی کیست و غدد در هر دو دندان موقت و دائمی در کودکان اتفاق می افتد. آنها معمولاً پس از رویش مجدد دندان از بین می روند. اگر دندان به خودی خود رشد نمی کند ، دندانپزشک ممکن است با جراحی کیست را باز کند تا دندان خارج شود.

پرکردن دندان با مواد فلزی :

هنگام پر کردن دندان ، رسوبات فلزی می تواند لثه ها را لکه دار کند. آمالگام یک ماده فلزی است که برای پر کردن دندان استفاده می شود. بعضی اوقات این ذرات در اطراف دندان پر شده قرار دارند و باعث ایجاد لکه در بافت های نرم لثه می شوند. یک پزشک معمولاً با بررسی لثه ها لکه های آمالگام را تشخیص می دهد.

این مواد غیر قابل جابجایی بی ضرر هستند و نیازی به پردازش ندارند. برای جلوگیری از سیاه شدن لثه ، از دندانپزشک خود بخواهید که دفعه دیگر از پد لاستیکی استفاده کند. با این کار دندان های شما از لثه ها در حین درمان جدا می شوند.

خال گوشتی آبی رنگ:

لکه های آبی معمولاً بی ضرر ، گرد یا صاف هستند. خال ها می توانند سیاه یا آبی به نظر برسند و مانند کک و مک روی لثه به نظر می رسند. علت لکه های آبی ناشناخته است ، اما این موارد در کودکی و نوجوانی شایع است و بیشتر در خانم ها دیده می شود.

همانند پرکردن دندان ، پزشک معمولاً فقط با دیدن آن می تواند خال آبی را تشخیص دهد. آنها معمولاً نیازی به درمان ندارند. با این حال ، اگر شکل ، رنگ یا اندازه تغییر کند ، پزشک با استفاده از نمونه آزمایش سرطان را انجام می دهد.

لک سیاه :

جوش های سرسیاه مانند جوش ، کک و مک ، بی ضرر و بی ضرر هستند. آنها می توانند در قسمت های مختلف بدن از جمله لثه ظاهر شوند. دانه های سرسیاه معمولاً 1 تا 8 میلی متر هستند و علائم دیگری ندارند.

پزشکان از علت دقیق آن مطمئن نیستند ، زیرا برخی از افراد با این بیماری متولد می شوند و برخی دیگر در طول زندگی به آن مبتلا می شوند. همچنین می توانند نشانه بیماری دیگری مانند بیماری آدیسون یا انسداد روده باشند.

جوش های سرسیاه نیازی به درمان ندارند ، اما اگر شکل ، رنگ یا اندازه تغییر کند ، پزشک ممکن است از بیوپسی برای تشخیص سرطان استفاده کند.

آکانتوما دهانی :

تورم سیاه ، آکانتومای دهانی ، یک بیماری نادر است که باعث می شود لکه های تیره در قسمت های مختلف دهان ، از جمله لثه ظاهر شود. این خال ها بی ضرر هستند و بیشتر در جوانان دیده می شوند.

دلیل آن مشخص نیست اما این احتمالاً به دلیل زخم های ناشی از جویدن یا مالیدن در دهان است. این خال ها نیازی به درمان ندارند.

سرطان دهان:

سرطان دهان همچنین می تواند باعث تیرگی لثه شود. علائم دیگر مرتبط با سرطان دهان شامل زخم های باز ، خونریزی غیرطبیعی و تورم دهان است. همچنین ممکن است دچار گلودرد مزمن یا تغییرات صدا شوید.

 پزشک شما نمونه ای از بافت لثه شما را برای تشخیص سرطان دهان می گیرد. آنها همچنین می توانند از تکنیک های مختلف تصویربرداری مانند توموگرافی کامپیوتری یا اسکن PET استفاده کنند تا ببینند آیا سرطان در حال پیشرفت است یا خیر.

اگر خال سرطانی باشد ، پزشک می تواند آن را با جراحی برداشته و در صورت گسترش ، می تواند سلول های سرطانی را با پرتودرمانی و شیمی درمانی از بین ببرد.

مصرف دخانیات یکی از مهمترین عوامل خطر ابتلا به سرطان دهان است ، بنابراین از آن اجتناب کنید.

ملانین:

بدن به طور طبیعی ملانین تولید می کند. ملانین ماده ای است که باعث تغییر رنگ پوست ، مو و چشم می شود. با افزایش میزان ملانین در بدن ، موها ، پوست یا چشم ها تیره می شوند. ممکن است شخصی به دلیل محتوای زیاد ملانین در بدن ، لثه های سیاه یا قهوه ای داشته باشد. اگر لثه های فرد همیشه بسیار تاریک باشد ، جای نگرانی نیست.

اگر در مدت زمان کوتاهی رنگ لثه تغییر کند ، یا لکه های سیاه روی لثه ظاهر شود ، این احتمالاً مربوط به رنگدانه نیست و می تواند نشانه ای از بیماری باشد که باید توسط پزشک تشخیص داده شود.

رعایت نکات بهداشتی برای جلوگیری از سیاه شدن لثه

سیگار کشیدن:

سیگار کشیدن یکی دیگر از دلایل تغییر رنگ لثه است. سلولهای تخصصی بدن به نام ملانوسیت ملانین تولید می کنند. به دلیل افزایش بیش از حد مقدار ملانین ، نیکوتین موجود در توتون می تواند حتی قسمت داخلی گونه ها و لب پایین را نیز تغییر رنگ دهد.

تحقیقات نشان می دهد بین ترک سیگار و کاهش تغییر رنگ لثه رابطه وجود دارد.

دارو :

ماینوسایکلین برای درمان آکنه و برخی شرایط خاص مانند کلامیدیا تجویز می شود.

ماینوسیکلین برای درمان آکنه و برخی بیماری ها مانند کلامیدیا تجویز می شود. عوارض جانبی غیرمعمول این دارو گاهی باعث تغییر رنگ لثه در دهان می شود. فرد باید در مورد هرگونه مشکل ناشی از مصرف دارو با پزشک مشورت کند ، تا در صورت امکان پزشک بتواند داروهای جایگزین را برای شما تجویز کند.

ژنژیویت زخمی نکروزان :

التهاب لثه نکروزان کننده زخمی ناشی از عفونت لثه که باعث ایجاد تب ، لثه درد و تنفس بوی بد می شود. با ایجاد لایه ای از بافت مرده روی لثه ، عفونت می تواند باعث ایجاد لثه های سیاه یا خاکستری شود.

حفره های دهان معمولاً در اثر رشد سریع باکتری ها به دلیل التهاب و التهاب لثه ایجاد می شوند. این باکتری ها می توانند به دلیل بهداشت ضعیف دهان ، استرس ، کمبود خواب یا رژیم غذایی ایجاد شوند.

علائم اولیه گلودرد شامل خونریزی لثه ، بوی بد دهان ، ترشح بزاق زیاد و ناراحتی است. زخم ها ممکن است روی لثه های لبه دندان ایجاد شوند. پزشک با ضد عفونی کننده دهان ، تجویز آنتی بیوتیک و دهان شویه و توصیه به شما برای رعایت بهداشت دندان و لثه ، از عود عفونت جلوگیری می کند.

روش های خانگی و گیاهی برای رفع سیاهی لثه :

روغن اسانس اکالیپتوس:

اکالیپتوس به دلیل خاصیت ضد باکتری و ضد التهابی بودن به عنوان یک معجزه آسا برای هزاران بیماری شناخته شده است. قطره کمی از این روغن برای از بین بردن چرک و دندانهای سیاه ، از بین بردن باکتری های مضر دهان و رفع ورم لثه مورد نیاز است. با رفع این مشکلات ، دهان در موقعیت خوبی برای بهبود لکه های سیاه لثه خواهد بود. البته خاصیت ضد باکتریایی روغن اکالیپتوس در تسریع این روند تأثیر بسزایی دارد.

برگ های مریم گلی:

روش دیگر درمان گیاهی برگ مریم گلی است که می توان بارها برای سلامت دندان ها و لثه استفاده کرد. برگ مریم گلی را به صورت مقوی یا چای مستقیم روی دندان و لثه قرار دهید. دم کن

چای سبز:

 چای سبز به دلیل بسیاری از خواص درمانی بسیار مشهور است. نوشیدن چای سبز به راحتی لثه های سیاه را درمان می کند. راز خواص درمانی قوی چای سبز به دلیل غلظت بالای این آنتی اکسیدان ها در آن است. این مواد طبیعی قادر به مقابله با انواع بی شماری از باکتری های مضر هستند ، از جمله آنهایی که ممکن است لثه را سیاه کنند.

درمان گیاهی تیرگی لثه

میخک:

میخک با خاصیت ضد باکتری ، ضد التهاب و ضد عفونی کننده برای سلامت دهان و لثه بسیار موثر است. با تحریک ترمیم بافت آسیب دیده لثه ، می توانید به سرعت هر منطقه تاریکی را از بین ببرید. میخک درمانی در صورتی موثر است که برگها مستقیماً روی لثه ها ماساژ دهند.

روغن کنجد:

روغن کنجد به دلیل خاصیت سم زدایی از تجمع پلاک و پلاک جلوگیری کرده و میکروب ها را از بین می برد. با کاهش پلاک و پلاک ، معمولاً رنگ سالم به سرعت به دهان برمی گردد. برای بهترین نتیجه ، مقدار کمی روغن رول کنید. برای جذب بهتر سموم می توانید روغن را کمی گرم کنید.

قرقره آب نمک :

نمک همچنین یک ضد باکتری است. یک لیوان آب را پر کنید و یک قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کنید. همچنین می توانید چند قطره روغن اساسی لیمو به آن اضافه کنید. این نسخه هر شب قبل از خواب یا هنگام مسواک زدن توصیه می شود.

جوش شیرین:

جوش شیرین به دلیل خاصیت سفید کنندگی مینای دندان شناخته شده است ، اما توانایی کمتری در از بین بردن باکتری ها دارد و فقط آلودگی های لثه و دندان را از بین می برد.

در یک لیوان آب ، یک قاشق غذاخوری جوش شیرین را ترکیب کرده و روی لثه ها ماساژ دهید. سپس دهان خود را با آب بشویید تا التهاب برطرف شود.

این کار را هر دو روز یک بار انجام دهید.

لیمو ترش:

خواص ضد التهابی و ضد عفونی کننده لیمو با بازسازی حفره های دهان به سرعت باعث کاهش ناراحتی و تورم لثه می شود. لثه ها را با آبلیمو ماساژ دهید. همچنین می توانید لیمو را با آب بجوشانید و پس از خنک شدن ، آن را در دهان و سپس دهان بشویید. خودت را بشور.

آلوئه ورا :

این گیاه با خواص ضد التهابی ترمیم بافت را تسریع می کند و سلول های جدید ایجاد می کند. آن را مستقیماً در دهان تمیز کنید و این کار را روزانه تکرار کنید تا درد را تسکین داده و خونریزی را متوقف کنید ، از ژل داخل این گیاه مفید در محل استفاده کنید. در انتها دهان خود را بشویید و بشویید.

زنجبیل:

زنجبیل دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی است ، التهاب و درد را کاهش می دهد. برای این منظور ریشه های زنجبیل را کوبیده و در صورت تمایل آن را با عسل یا گلاب ترکیب کنید تا به صورت خمیر درآید ، سپس آن را روی لثه های سیاه بمالید.

دلایل تیرگی لثه

فلفل قرمز:

فلفل با از بین بردن باکتری ها به بهبود گردش خون و درمان مشکلات دهان کمک می کند. می توانید چند قطره عصاره فلفل به مسواک اضافه کنید یا فلفل را مستقیماً روی لثه ها بمالید. همچنین ، از خمیر تهیه شده از ترکیب فلفل و عسل استفاده کنید. آن را در موقعیت دلخواه قرار دهید تا سرانجام بهبود یابد.

پیش گیری:

افراد می توانند با مسواک زدن و کشیدن نخ دندان و به طور منظم ، یک بار در روز و کاهش مصرف قند ، بهداشت دهان و دندان را رعایت کنند.

تمام این اقدامات باید زیر نظر پزشک انجام شود.

رعایت بهداشت دهان و دندان بهترین راه برای سلامت دندان و لثه است. حلقه آب نمک:

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + چهار =

دکمه بازگشت به بالا