بیماری ها

بیماری های مقاربتی – قسمت دوم

بیماری های مقاربتی (STDs (Sexually Transmitted Diseases

بیماریهای مقاربتی عفونتها یا بیماریهایی هستند که در طی فعالیتهای جنسی از شخصی به شخص دیگر منتقل می شوند. با این حال ، برخی از آنها می توانند از طریق تماس با مایعات بدن فرد آلوده منتقل شوند. هر ساله بیش از بیست نوع بیماری مقاربتی میلیون ها زن و مرد را مبتلا می کند. بیماری های مقاربتی می تواند توسط ویروس ها ، باکتری ها یا انگلی ایجاد شود. در کل ، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده تخمین می زند که سالانه 19 میلیون مورد جدید از بیماری های مقاربتی وجود دارد که تقریباً نیمی از آنها نوجوانان 15 تا 24 ساله هستند.

هر فرد مبتلا به بیماری مقاربتی باید اقدامات احتیاطی را برای جلوگیری از شیوع بیماری به دیگران مانند استفاده از کاندوم در حین رابطه انجام دهد. در آخرین شماره ، ما در مورد شایع ترین بیماریهای مقاربتی ویروسی ، از جمله ایدز ، تبخال دستگاه تناسلی و زگیل های تناسلی صحبت کردیم. در این شماره در مورد بیماری های مقاربتی باکتریایی شایع صحبت خواهیم کرد.

بیماری شایع مقاربتی باکتریایی

کلامیدیا ، سوزاک و سفلیس از انواع متداول این گروه هستند که توسط باکتری منتقل می شوند.

عفونت کلامیدیا تراکوماتیس

این عفونت شایع ترین بیماری مقاربتی در سراسر جهان است. بیشتر افراد مبتلا به عفونت کلامیدیا علائمی مانند درد یا ناراحتی در حین رابطه جنسی ، سوزش معده ، درد زیر شکم و ترشح سبزیجات زرد از آلت تناسلی مرد یا واژن دارند که در صورت عدم درمان منجر به سرطان پروستات می شود. یا به بیضه ها و رحم می رسد و در زنان ممکن است باعث عفونت لگن شود که می تواند باعث ناباروری یا حاملگی خارج رحمی شود. از عفونت کلامیدیا به عنوان “عفونت خاموش” یاد می شود زیرا غالباً بدون علامت است. در صورت عدم رعایت اقدامات حفاظتی ، این عفونت می تواند بدون اطلاع شرکای جنسی در مورد عفونت یکدیگر ، به یک شریک جنسی منتقل شود. کلامیدیا با یک آنتی بیوتیک خاص قابل درمان است.

سوزاک یا گونوره

سوزاک یکی دیگر از عفونت های باکتریایی شایع است. علائم سوزاک شامل ترشح چرک در واژن در زنان و آلت تناسلی مرد و درد هنگام دفع ادرار است. پنی سیلین و برخی دیگر از آنتی بیوتیک های قوی می توانند سوزاک را درمان کنند. در صورت عدم درمان ، زنان می توانند عفونت لگن ، ناباروری ، حاملگی خارج رحمی یا ناباروری را تجربه کنند. سوزاک ، مانند کلامیدیا ، می تواند منجر به عفونت لگن شود و خطر بارداری خارج رحمی را افزایش دهد.

نوشته های مشابه

سیفلیس

علائم و نشانه های سفلیس در چهار مرحله اولیه ، ثانویه ، نهان و مرحله سوم رخ می دهد. یک بیماری به نام سیفلیس مادرزادی وجود دارد که از مادر باردار مبتلا به سفلیس به جنین منتقل می شود. سفلیس می تواند در هر مرحله بر سیستم عصبی تأثیر بگذارد. سفلیس معمولاً در مراحل اولیه تشخیص داده نمی شود. علائم سفلیس شامل قرمزی ، خستگی ، تب ، سردرد ، درد مفاصل ، کاهش وزن و ریزش مو است.

اولین علائم معمولاً به صورت زخم های دایره ای باز ، بدون درد ، اما بسیار عفونی در آلت تناسلی مرد ، اطراف یا داخل واژن ، اطراف دهان ، اطراف مقعد و حتی گاهی روی دست ها ظاهر می شوند. در صورت عدم درمان ، سفلیس می تواند باعث ایجاد بثورات گذرا و آسیب به چشم ، اعصاب ، رگ های خونی ، استخوان ها ، مفاصل ، کبد و قلب شود.

این بیماری ابتدا بصورت بثورات پوستی موقت در بدن ظاهر می شود و سپس قلب و سیستم عصبی را آلوده می کند. پیشرفت بیماری کند است و حتی ممکن است سالها طول بکشد تا قلب و سیستم عصبی منقبض شود. درمان این بیماری با آنتی بیوتیک امکان پذیر است.

میزان سیفلیس در مردان جنس باز و دوجنسگرا بیشتر است. برخلاف کلامیدیا و سوزاک که بیماران بدون درمان را تهدید نمی کند ، در صورت عدم درمان بیماری سفلیس می تواند کشنده باشد.

نکته اخلاقی:

اگر پزشک به شما گفت که به یک عفونت آمیزشی مبتلا هستید ، حتماً به همسرتان اطلاع دهید تا در صورت لزوم معاینه و تحت معالجه قرار گیرد. اگر به شریک زندگی خود نگویید ، ممکن است در معرض بیماری جدی تری قرار بگیرد و دوباره عفونت کنید.

در شماره بعدی ما در مورد بیماریهای مقاربتی منتقل شده توسط انگلی صحبت خواهیم کرد.

ارزیابی

آیا از این مطلب راضی بودید؟

امتیاز کاربر: 4.55 ( 1 نتایج)

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + هفت =

دکمه بازگشت به بالا