مادر و کودک

محافظت از دهان و دندان در بارداري

باید دندان هایم را زودتر درست کنم. زیرا گفته می شود که در دوران بارداری مراجعه به دندانپزشک امکان پذیر نیست. “این حرفه بسیاری از خانمهای جوانی است که می خواهند باردار شوند.

وقتی روی صندلی مطب دندانپزشکی می نشینند ، از چنین مشاغلی پرهیز نمی کنند و من تعجب می کنم که چه کسی واقعاً گفته است که در این دوره ، آیا رفتن به این ممنوع است؟ اگر شما باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید ، توصیه می کنم این 5 نکته در مورد مراقبت از دندان در دوران بارداری را بخوانید.

لثه ‌تان حساس و متورم مي ‌شود.

به دلیل تغییرات هورمونی در دوران بارداری ، لثه ها حساس می شوند و ممکن است از ماه سوم بارداری به بعد در قسمتی از بافت لثه برجستگی و تورم ایجاد شود و برخی از دندان ها را بپوشاند ، که به آن تومور بارداری می گویند.

حساسیت لثه ها و تومورهای حاملگی ممکن است از استفاده یک مسواک یا نخ دندان خوب توسط خانم باردار جلوگیری کند. در نتیجه پلاک میکروبی که باعث پوسیدگی می شود برای مدت طولانی روی سطح دندان ها باقی می ماند.

بيماري صبحگاهي به سراغ ‌تان مي ‌آيد.

در سه ماهه اول بارداری ، ممکن است حالت تهوع ، استفراغ و استفراغ صبح وجود داشته باشد که به آن “تهوع صبح” می گویند. این وضعیت با بوی برخی مواد یا غذاها تشدید می شود.

استفراغ مکرر باعث می شود سطح دندان به طور دوره ای در معرض اسید معده قرار گیرد. علاوه بر این ، یک زن باردار ممکن است عادت غیرطبیعی داشته باشد که معمولاً “ویار” نامیده می شود. به گونه ای که آنها به طور مکرر و زیاد از مواد ترش یا شیرین استفاده می کنند. این مواد می توانند باعث پوسیدگی دندان شوند.

ظرفيت معده ‌تان کم مي ‌شود.

در دوران بارداری ، به ویژه در ماه های آخر ، ظرفیت معده کاهش می یابد.

زنان باردار مقادیر کمتری اما بیشتر و کمتر مسواک می زنند. بنابراین ، احتمال تشکیل پلاک میکروبی ، که باعث پوسیدگی می شود ، افزایش می یابد.

پوسيدگي در کمين دندان‌ هاي شما

بهتر است در چند ماه اول بارداری به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندانپزشک به شما روش جلوگیری از پوسیدگی دندان و بیماری لثه را آموزش دهد.

دندان های خود را بعد از هر وعده مخصوصاً قندها مسواک بزنید. بعد از هر بار استفراغ دندان های خود را مسواک بزنید یا حداقل دهان خود را کاملاً با آب بشویید.

دندانپزشکی

خرابی دندان مادران باردار

 زمان مناسب براي درمان دندانپزشکي زنان باردار

به طور کلی ، بارداری که حدود 9 ماه است ، به 3 دوره 3 ماهه تقسیم می شود که سه ماهه اول ، دوم و سوم نامیده می شود.

زمان مناسب برای مراجعه به دندانپزشک شامل دو بار در سه ماهه اول ، حداقل یک بار در سه ماهه دوم و یک بار در سه ماهه سوم است. در این دوره ، تغییرات مختلفی در بدن مادر و جنین رخ می دهد:

 * 3 ماهه اول:

در این دوره بافتهای مختلف بدن جنین تشکیل می شود و جنین به مواد و محرکهای مختلف بسیار حساس است و خطر سقط جنین زیاد است.

مادر همچنین از تهوع و استفراغ صبحگاهی ، اکراه در خوردن غذا و تغییرات قلبی عروقی رنج می برد. بنابراین بهتر است در این دوره درمان های طولانی مدت دندانپزشکی انجام نشود.

در اولین ویزیت ، دندان های مادر معاینه و رادیوگرافی دندان های گرفته شده قبل از بارداری بررسی می شود و دندان هایی که ممکن است برای مادر قبل از زایمان مشکل ایجاد کند ، در سه ماهه دوم بارداری شناسایی و ترمیم می شوند.

نوبت به بیمار داده می شود. همچنین به زنان باردار نحوه مسواک زدن و نخ دندان کشیدن صحیح آموزش داده می شود. قرار دوم سه ماهه اول برای ارزیابی بهداشت دهان و دندان مادر باردار است.

تغییرات در بافت لثه به دلیل هورمون ها بررسی شده و دستورالعمل های لازم بهداشتی ارائه می شود.

* 3 ماهه دوم:

این دوره بهترین زمان برای درمان های دندانپزشکی است زیرا بافتهای مختلف جنین تشکیل شده و در حال رشد و تکامل هستند. همچنین حالت بی حوصلگی و حالت تهوع در ابتدای بارداری تا حدودی از بین رفته است.

یک خانم باردار معمولاً می تواند در صندلی دندانپزشک راحت تر از 3 ماه اول باشد. در این دوره می توان تمام درمان های دندانپزشکی لازم را انجام داد. استفاده از بی حس کننده موضعی اشکالی ندارد. همچنین در صورت لزوم ، دندانپزشک ممکن است پس از درمان آنتی بیوتیک یا مسکن تجویز کند که استفاده از آن بدون محدودیت است.

لازم به ذکر است که درمان دندانهایی که مشکلی برای زنان باردار قبل از زایمان ایجاد نمی کنند

باید به بعد از زایمان موکول شود.

* 3 ماهه سوم:

در این دوره ، رشد و نمو جنین ادامه دارد و سرعت آن بیش از 6 ماه اول بارداری است. زن باردار به دلیل افزایش وزن جنین نمی تواند مدت طولانی به پشت روی صندلی دندان دراز بکشد ، بنابراین بهتر است در این دوره فقط درمان های کوتاه مدت و اورژانسی انجام شود.

همچنین ، در هنگام انتصاب دندانپزشکی در این دوره ، نکات لازم در مورد چگونگی رشد دندانهای کودک ، مراقبت در منزل و زمان مراجعه برای معاینه دندانپزشکی کودک توصیه می شود.

زنان باردار توجه کنند.

زنان باردار باید توجه داشته باشند که درمان های اورژانسی دندانپزشکی را می توان در هر زمان از بارداری انجام داد. بنابراین به هیچ عنوان برای تسکین دندان درد خود نباید به مدت طولانی از مسکن استفاده کنند اما باید سریعاً به دندانپزشک مراجعه کنند.

آنها همچنین باید توجه داشته باشند که مصرف خودسرانه هر دارویی ممکن است برای مادر و جنین خطرناک باشد. بنابراین لازم است از هیچ دارویی بدون اجازه پزشک یا دندانپزشک استفاده نکنید.

در مواردی که پزشک معالج یا دندانپزشک با اطلاع از بارداری بیمار دارویی را تجویز می کند ،

استفاده از آن دارو بلامانع و حتی ضروری است و پرهیز از مصرف آن ممکن است برای بیمار و جنین مضر باشد.

ارزیابی

آیا از این مطلب رضایت داشتید؟

امتیاز کاربر: 4.45 ( 1 نتایج)

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده + نه =

دکمه بازگشت به بالا