مادر و کودک

مشکل رایج مادران در دوران شیردهی

توصیه هایی برای مادرانی که پستانهایشان فرورفته و کودکشان قادر به شیر دادن نیست

مادران اگر پستانهایشان در دوران بارداری فرورفته نگران نباشند. بسیاری از مادران با این مشکل به ما مراجعه می کنند و فقط با کمی تحریک دست مشاهده می کنیم که نوک پستان به طور کامل خارج می شود. در موارد نادر ، ما از روش های موجود استفاده می کنیم.

یکی از مشکلاتی که برخی مادران تازه وارد با آن روبرو هستند این است که پس از زایمان سینه خارج نمی شود. عدم آگاهی مادر در مورد روش های برداشتن پستان باعث می شود کودک نعمت لازم و سالم شیر مادر را سلب کرده و به بطری های شیر و شیرخشک روی آورد. خانم فیروزه روستا ، استاد مامایی و مربی ملی آمادگی بارداری وزارت بهداشت ، اطلاعات لازم را در این زمینه به ما ارائه داده اند.

گروهی از مادران در دوران بارداری با فرورفتگی نوک پستان مواجه هستند. چه توصیه ‌ای برای این افراد دارید؟

در دوران بارداری ممکن است مادر شیرده پستانی صاف یا گود افتاده داشته باشد اما این مادران نگران وضعیت پستان خود نباشند زیرا بعد از زایمان با تغییرات هورمونی لازم وضعیت نوک سینه ها بهبود می یابد.

چرا نوک سینه برخی مادران بعد از زایمان فرورفته است؟

به دلیل مسائل ژنتیکی. نوک سینه های بیشتر افراد در اثر تحریک کاملاً خارج می شود. به همین دلیل ، اطمینان حاصل می کنیم که اگر پستانهایشان در دوران بارداری فرورفته باشد ، مادران نگران نباشند.

بسیاری از مادران با این مشکل به ما مراجعه می کنند و فقط با کمی تحریک دست مشاهده می کنیم که نوک پستان به طور کامل خارج می شود. در موارد نادر ، ما از روش های موجود استفاده می کنیم.

فرورفتگی نوک سینه معمولا از روز چندم زایمان به حالت عادی می‌ رسد؟

اگر مادری این مشکل را تجربه کند ، ممکن است 3 تا 4 روز طول بکشد تا به تدریج پستانک خارج شود. با قویتر شدن فک کودک ، آن را بردارید.

برخی مادران تصور می‌کنند که اگر شیر در سینه‌ شان بماند برای بچه ‌شان ذخیره می ‌شود. آیا این عمل به عفونت سینه منجر نمی‌ شود؟

من مطمئناً به شما یادآوری می کنم که اگر کودک شما نمی تواند شیر دهد ، حتما شیر خود را از پستان خود بزنید.

در غیر این صورت ، از گرفتگی و آبسه پستان رنج خواهید برد ، که هر کدام عوارض خاص خود را دارند ، که گاهی مادر را مجبور به عمل جراحی می کند. به همین دلیل است که ما به مادران باردار توصیه می کنیم که در کلاس های آموزش بارداری شرکت کنند تا سلامتی آنها و کودک خود را با این باورهای غلط به خطر نیندازند. اگر پستانک برداشته نشود ، مادر باید سینه های خود را بشویید و به روش های مختلف کودک خود را تغذیه کند.

گویا در بازار هم ابزاری برای این گروه از مادران وجود دارد. درباره آن ها توضیح می‌ دهید؟

این وسیله ای از ظروف شیشه ای است که به پستان مادر متصل می شود. لوله مویرگی این محفظه به دهان کودک وارد می شود و بنابراین با مکش کودک تحریک می شود و شیر دفع می شود. مزیت این دستگاه این است که سر پستان بیرون آمده و کودک به لیوان عادت نمی کند.

می‌ گویند مکیدن پستان توسط شیرخوار، سبب بیرون آمدن سر آن می ‌شود. این ادعا را قبول دارید؟

دقیقاً مادران باید آموزش های لازم را برای انجام صحیح شیردهی ببینند تا کودک بخشی از بافت پستان را که به صورت هاله قهوه ای در دهان است ، بگیرد تا بتواند از کشیدگی سینه ، کشیدگی و بیرون آمدن چین و چروک ایجاد کند. این نکته سالم نیاز به آموزش صحیح مادران درباره کوچکترین جزئیات را نشان می دهد.

اگر کودک به هر دلیلی نتواند پستان را بمکد، مادر باید چه کند؟

بعضی اوقات کودک ضعیف است و نمی تواند به درستی مکش کند یا کم وزن است. در این موارد توصیه می کنیم مادران از طرق مختلف به کودک در شیردهی کمک کنند تا از نعمت شیر ​​مادر محروم نشود. ماساژ و تحریک نوک پستان توسط مادر تا حدودی م effectiveثر است ، اما اصولاً شیردهی باید توسط خود نوزاد انجام شود زیرا این عمل تأثیرات روانی قابل توجهی نیز بر روی کودک دارد.

عده ‌ای از بزرگ ‌تر‌ها به مادر باردار توصیه می‌ کنند که در دوران بارداری سر سینه را مالش دهند و تحریک کنند تا از فرورفتگی نوک پستان بعد از زایمان پیشگیری شود. این توصیه را می ‌پذیرید؟

اصلا. مکیدن یا مالیدن نوک پستان در دوران بارداری باعث ترشح هورمون ها و زایمان زودرس می شود.

بعد از زایمان چطور؟

پس از زایمان اگر پستان مادر فرورفته باشد ، کودک بزرگتر یا شخص دیگری می تواند پستان مادر را بمکد. این فرد برای اطمینان از سلامت دهان و دندان خود ابتدا باید به دندانپزشک مراجعه کند. به عبارت دیگر ، او باید عفونت دهانی داشته باشد.

روش ‌های دیگری هم برای بیرون آوردن سر سینه وجود دارد؟

آره. به عنوان مثال ، استفاده از سرنگ پلاستیکی. در این روش بسته یک سرنگ تمیز ، مثلاً یک سرنگ پلاستیکی 5 سی سی را باز کرده و سوزن را کنار می گذاریم. سپس لوله باریکی را که سوزن روی آن قرار می گیرد برش می دهیم. سپس پیستون را از سرنگ خارج کرده و در طرف مقابل که مرتب کرده ایم قرار می دهیم. سپس پایین سرنگ را در جایی که پیستون روی سینه مادر قرار داده شده قرار داده و پیستون را می کشیم. این باعث ایجاد فشار مکش منفی روی نوک پستان مادر می شود و پستانک خارج و جلو می آید.

بیشتر اوقات ، نوک سینه با مکیدن کودک عادی می شود ، اما متأسفانه ، می بینیم که اطرافیان مادر با نظرات متفاوت و تجربی خود مادر را اشتباه می گیرند و یک مشکل بسیار ساده مانند این را به مادر تبدیل می کنند اگر مادر خودش بتواند این مشکل را در مدت 4 تا 5 روز حل کنید. لازم به ذکر است که برای جلوگیری از زخم نوک پستان ، باید از سوتین مخصوص شیردهی استفاده شود.

آیا در داروخانه ‌ها وسایلی برای بیرون کشیدن نوک سینه مادران وجود دارد؟

البته برخی از اصلاح کننده های سینه در بازار وجود دارد که ما خیلی راضی نیستیم اما برخی از مادران از آنها نتیجه می گیرند و به راحتی از آنها استفاده می کنند.

ارزیابی

آیا از این مطلب رضایت داشتید؟

امتیاز کاربر: 4.2 ( 1 نتایج)

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 11 =

دکمه بازگشت به بالا