اطلاعات دارویی

بهترین مکمل برای کنترل فشارخون چیست؟

با توجه به تغییر سبک تغذیه‌ و زندگی افراد و افزایش تعداد افراد مبتلا به فشارخون و در پی آن رخداد مرگ زودهنگام بیماران، پیشگیری و کنترل فشارخون بسیار مهم می‌باشد. با توجه به مطالعات انجام‌گرفته، مکمل‌های منیزیم و پتاسیم نقش بسیار مهمی در پیشگیری و کنترل فشارخون نشان دادند. اگر شما هم به این اختلال مبتلا هستید یا نزدیکانی دارید که فشارخون دارند، توصیه می‌کنم تا انتها همراه من باشید تا با بهترین مکمل برای کنترل فشارخون آشنا شویم.

فشارخون: قاتل خاموش

فشارخون یکی از شایع‌ترین اختلالات مربوط به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌باشد و با توجه به تخمین‌های صورت گرفته و آمارهای بدست‌آمده، میزان ابتلا به فشارخون تا سال 2025 به حدود 1.56 میلیارد نفر خواهد رسید. درکنار آن، ابتلا به فشارخون، سالیانه عامل مرگ 7.6 میلیون نفر در جهان می‌باشد. با توجه به اینکه بیشتر افراد در مراحل ابتدایی از فشارخون خود مطلع نمی‌باشند، پایش منظم فشارخون بسیار حائز اهمیت می‌باشد.

سطح‌بندی محدوده‌های توصیه‌شده‌‍‌ی فشارخون توسط انجمن قلب آمریکا

فشارخون دیاستولیک (mm Hg)فشارخون سیستولیک (mm Hg)BP classification
<80AND<120Normal
<80AND120-129Elevated
80-89OR130-139Stage 1
≥90OR≥140Stage 2

چگونه می‌توان فشارخون را کنترل کرد؟ آیا راهکاری برای پیشگیری از ابتلا به فشارخون وجود دارد؟

برنامه‌ی جامعی که دربرگیرنده‌ی یک روتین غذایی کم‌نمک، عدم مصرف الکل و دخانیات، ورزش‌کردن، کاهش چربی و کنترل وزن باشد، در متعادل‌ساختن و کنترل فشارخون بسیار موثر است. داروهای مورد استفاده در کنترل فشارخون نیز، براساس سطح بالابودن فشارخون شما و حضور سایر مشکلات سلامتی، ممکن است یک دارو یا ترکیبی از چندین دارو باشد. در کنار موارد گفته‌شده، یکی از موثرترین راه‌های پیشگیری از ابتلا به فشارخون و کنترل آن، استفاده از مکمل‌های حاوی منیزیم و پتاسیم می‌باشد.

منیزیم چه نقشی در بدن دارد؟

منیزیم چه نقشی در بدن دارد؟

منیزیم یکی از مهم‌ترین عناصر دخیل در انجام فرآیندهای متابولیسم قند، تولید پروتئین و ساخت اسیدنوکلئیک می‌باشد؛ از طرفی به دلیل از دست‌دادن منیزیم از طریق عرق، ادرار و مدفوع، ما به طور طبیعی به دریافت آن از طریق خوراکی نیازمندیم. کمبود منیزیم 2.5 الی 15 درصد از افراد را درگیر خود کرده ‌است و حتی در کشورهای توسعه‌یافته مثل آمریکا نیز، این کمبود به وفور به چشم می‌خورد. کمبود منیزیم می‌تواند با ابتلا به بیماری‌های انسدادی ریه، بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت نوع 2، آلزایمر، سردردهای میگرنی و اختلالات سندروم متابولیک در ارتباط مستقیم باشد.

نقش منیزیم در کنترل فشارخون چیست؟

بنابر اعلام سازمان غذا و داروی آمریکا، مصرف منیزیم با کاهش احتمال ابتلا به فشارخون همراه است. براساس مطالعات انجام‌گرفته، مصرف منیزیم با کاهش فشار سیستولیک و دیاستولیک در ارتباط هست. درواقع کسانی که به شکل روزمره از مکمل‌های منیزیم استفاده می‌کنند، 5 درصد کمتر در معرض ابتلا به فشارخون هستند. همچنین منیزیم با داشتن اثرات گشادکنندگی عروق و افزایش نیتریک‌اکساید، در کنترل و کاهش فشارخون بسیار موثر است. منیزیم، با مهار تنگی عروق که به وسیله‌ی تجمع کلسیم ایجاد می‌شود، در کاهش فشارخون موثر می‌باشد و از ایجاد آریتمی‌های قلبی نیز جلوگیری می‌کند.

پتاسیم چه نقشی در بدن دارد؟

پتاسیم یکی دیگر از عوامل بسیار مهم و در تعادل با سدیم می‌باشد که در تنظیم میزان مایعات داخل و خارج سلولی، انتقالات عصبی، انقباضات ماهیچه‌ای و عملکرد کلیه اثرگذار می‌باشد. پتاسیم نیز از طریق عرق، ادرار و مدفوع از بدن دفع می‌شود. مقدار نرمال پتاسیم سرم بین 3.6 تا 5 میلی‌مول در لیتر می‌باشد. درصورت کمبود پتاسیم، ممکن است احتمال افزایش فشارخون، ابتلا به سنگ کلیه، افزایش دفع کلسیم از ادرار و تغییرات ساختاری در استخوان برای شما اتفاق بیفتد.

کمبود پتاسیم چه اختلالاتی را به دنبال دارد؟

کمبود پتاسیم چه اختلالاتی را به دنبال دارد؟

کمبود ملایم پتاسیم می‌تواند منجر به ایجاد اختلال یبوست، خستگی، ضعف عضلانی شود. در صورت داشتن درجه‌ی متوسط از کمبود پتاسیم، افزایش میزان ادرار، انسفالوپاتی، فلج‌های عضلانی، مشکلات مربوط به تنظیم قند، آریتمی‌های قلبی و ضعف تنفسی و در درجات بالاتر کمبود پتاسیم، موارد تهدیدکننده‌ی سلامتی شما و افزایش خطرات قلبی و عروقی و مشکلات انقباضی عضلات را ممکن است تجربه کنید.

نقش پتاسیم در کنترل فشارخون چیست؟

یکی از موارد بسیار مهم نقش پتاسیم، اثرات کنترلی آن بر فشارخون می‌باشد. کمبود میزان پتاسیم و مصرف بیشتر سدیم، در افزایش فشارخون اثرات منفی دارد. مصرف پتاسیم با افزایش گشادکنندگی عروق و دفع سدیم، در کنار کم‌کردن میزان حجم پلاسما، در کاهش فشارخون موثر است. بر طبق یک مطالعه در سال 2017 در ایتالیا، مشخص شد مصرف روزانه‌ی مکمل‌های پتاسیم به مدت 4 الی 15 هفته، منجر به کاهش حدود 5 میلی‌متر جیوه در فشار سیستولیک و حدود 3 میلی‌متر جیوه در فشار دیاستولیک می‌شود. این اثر خصوصا در کسانی که فشارخون حاد داشتند، نمایان‌تر می‌باشد.

دردست دیگر، مطالعات مختلفی نشان دادند مصرف مکمل‌های پتاسیم با کاهش ریسک سکته نیز‌ همراه است. بر طبق مطالعه‌ای که درسال در برروی 240 هزار فرد انجام گرفت، مشخص شد کسانی که به شکل منظم از مکمل‌های پتاسیم استفاده می‌کنند، 21 درصد کمتر در معرض ریسک سکته می‌باشند.

جمع بندی

مصرف منیزیم و پتاسیم در کنار هم، با کاهش ریسک ابتلا به فشارخون و کنترل آن همراه است. درواقع با مصرف منظم این مکمل‌ها، گام مهمی در حفظ سلامت قلبی خود خواهید برداشت. توصیه‌ی من به شما، استفاده از مکمل کالمگ می‌باشد که ترکیبی از منیزیم- پتاسیم سیترات است و در پیشگیری و کنترل فشارخون بسیار موثر است. با مشورت پزشک و داروساز و پس از ارائه‌ی شرح حال دقیق و داروهای مصرفی، می‌توانید به شکل منظم این مکمل را استفاده نمایید.

نقش پتاسیم در کنترل فشارخون چیست؟

کالمگ مکمل حاوی منیزیم و پتاسیم سیترات:

  • کاهش فشارخون با کاهش فشار سیستولیک و دیاستولیک
  • گشادسازی عروق
  • دفع مقادیر اضافی سدیم از ادرار
  • کاهش ریسک سکته، کاهش رخداد آریتمی‌های قلبی

نکته: درکنار موارد گفته‌شده، بهتر است از میوه‌ها و سبزیجات بیشتری استفاده کنید، مصرف نمک، گوشت قرمز، الکل و موادغذایی با شکر افزوده را محدود نمایید. همچنین از مصرف غذاهای حاوی چربی اشباع و ترانس خودداری نمایید؛ زیرا علاوه بر بالابردن چربی خون شما، منجر به افزایش ریسک ابتلا به فشارخون و سکته در شما می‌شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − پنج =

دکمه بازگشت به بالا