بیماری ها

بایدها و نبایدهای رژیمی برای بیماران مبتلا به کم کاری تیروئید

منابع غذایی

هورمون های گوارشی یا ایزوسیانات ها مواد شیمیایی گیاهی هستند که تولید یا فعالیت هورمون های تیروئید را کاهش می دهند یا به عبارت دیگر عملکرد تیروئید را کند می کنند. این ترکیبات به دلیل خواص ساختاری ، توانایی غده تیروئید در جذب “ید” را کاهش می دهند. این ترکیبات در بیشتر غذاهایی که می خوریم وجود دارد که بسیاری از آنها غذای سالم به حساب می آیند اما برای بیماران کم کاری تیروئید مناسب نیستند مگر اینکه آنها را از برخی روشهای پخت یا پردازش حذف کنیم. بنابراین برخی از افراد با مصرف این مواد غذایی ناخواسته و ناآگاهانه دچار کم کاری تیروئید می شوند. مهمترین گروههای حاوی این ترکیبات در رژیم روزانه عبارتند از:

سبزیجات

خانواده کلم ، به ویژه کلم بروکلی ، کلم بروکسل ، گل کلم ، خردل ، تربچه ، ترب کوهی و شلغم ، اگرچه سرشار از مواد مغذی هستند ، اما مصرف زیاد این سبزیجات باعث کاهش توانایی تیروئید در استفاده از ید و عملکرد آن را مختل می کند. ایجاد می کند. لازم به ذکر است که فقط مصرف مقادیر زیادی از این گروه از سبزیجات می تواند باعث بروز چنین اختلالی شود که معمولاً در رژیم روزانه افراد معمول نیست.

گلوتن

پروتئین گندم است و در محصولاتی که بر پایه غلات حاوی گندم قرار دارند مانند نان و ماکارونی یافت می شود. برای کاهش اثرات ضد تیروئیدی آن ، سعی کنید از غلات یا محصولات با فیبر بالا استفاده کنید.

قهوه

کافئین از جذب مکمل های هورمون تیروئید جلوگیری می کند. بنابراین دارو را فقط با آب مصرف کنید.

داروها

استفاده همزمان از داروهایی مانند آهن ، کلسیم ، منیزیم ، برخی از داروهای کاهش دهنده کلسترول و برخی از آنتی اسیدها ممکن است در داروهای تیروئید تداخل ایجاد کند.

نوشته های مشابه

در آخر تأکید شده است که بهترین زمان برای مصرف داروهای تیروئید ناشتا بودن صبح و حداقل 30 دقیقه قبل از مصرف هرگونه دارو یا غذا است.

شیرینیجات و غذاهای حاوی قند

این مواد غذایی هیچ تاثیری بر تیروئید ندارند ، اما از آنجا که یکی از عوارض جانبی تیروئید کاهش متابولیسم بدن است ، مصرف مقادیر زیادی از این مواد غذایی با افزایش سریع وزن در این بیماران همراه است.

حبوبات و سبزیجات غنی از فیبر

مصرف بیش از حد فیبر در جذب داروهای مکمل اختلال ایجاد می کند.

سویا و خانواده محصولات مشتق از آن

آجیل سویا ، شیر سویا ، پروتئین سویا و غذاهای سویا مانند همبرگر ، روغن سویا ، لسیتین سویا ، غذاهای سنتی سویا (تمپه و توفو) قوی ترین اثرات ضد تیروئیدی را دارند. . لسیتین ترکیبی است که در بسیاری از غذاهای فرآوری شده یافت می شود ، اما خوشبختانه وجود آن معمولاً روی بسته بندی قید می شود.

چربهای موجود در کره، گوشت و غذاهای سرخ شده

در جذب داروهای تیروئید تداخل داشته و از تولید هورمون تیروئید جلوگیری کنید.

ارزیابی

آیا از این مطلب راضی بودید؟

امتیاز کاربر: 4.55 ( 1 نتایج)

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + 11 =

دکمه بازگشت به بالا