بیماری ها

7 بیماری کمردرد که بیشتر زنان را تحت تاثیر قرار می دهد

تعدادی از کمردردها و شرایط مربوط به آن وجود دارد که زنان بیشتر مستعد ابتلا به آن‌ها هستند. علاوه بر این، برای زنان، کمردرد به مرور زمان مزمن می‌شود. چندین بیماری در زنان شایع‌تر است و می‌تواند انحصاری باشد. مشکلات مربوط به کمردرد زنان معمولا در سنین پس از یائسگی (بالای ۵۰ سال) دیده می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد علل شایع کمردرد در زنان و دلایل بروز آن‌ها، ادامه مطلب را بخوانید.

1. سندرم پیریفورمیس

درد ناشی از اسپاسم در عضله پیریفورمیس شما، یک عضله بزرگ که در عمق باسن قرار دارد، سندرم پیریفورمیس نامیده می‌شود. زنان به دلیل تغییرات هورمونی و بارداری در لگن بیشتر تحت تأثیر قرار می‌گیرند. سندرم پیریفورمیس اغلب باعث تحریک یا فشرده شدن عصب سیاتیک می‌شود که شبیه درد سیاتیک است. سندرم پیریفورمیس ممکن است باعث ۳ مشکل زیر شود:

  • درد مزمن در ناحیه باسن که با حرکات مفصل ران بدتر می شود
  • درد هنگام بلند شدن از رختخواب
  • ناتوانی در نشستن طولانی مدت
  • تشعشع درد در پشت ران و ساق پا

علائم کمردرد زنان معمولا زمانی که به پشت دراز می‌کشید بهتر می‌شوند.

2. اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک

درد ناشی از مفصل ساکروایلیاک (SI) که پایین ستون فقرات شما را به لگن شما متصل می‌کند، اختلال عملکرد مفصل ساکروایلیاک نامیده می‌شود. مشکلات مفصل SI از شایع‌ترین علل کمردرد زنان است.

زنان معمولا سطح مفصل SI کمتری در مقایسه با مردان دارند و در نتیجه غلظت بیشتری از تنش‌ها در سراسر مفصل ایجاد می‌شود. استخوان خاجی نیز در زنان پهن تر، ناهموارتر، انحنای کمتری دارد و بیشتر به عقب متمایل می‌شود که ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی در مفصل SI شود.

نوشته های مشابه

این فاکتورها و چندین تفاوت آناتومیکی دیگر می‌توانند منجر به افزایش خطر انحراف مفصل SI، به ویژه در زنان جوان‌تر شوند. اختلال عملکرد مفصل SI همچنین می‌تواند علائمی شبیه سیاتیک ایجاد کند. ویژگی‌های مشترک عبارتند از:

  • درد پایین کمر
  • یک درد مبهم یا دردناک مستقیما روی باسن که گاهی ممکن است به درد شدید تبدیل شود
  • درد شدید، کوبنده یا تیر کشیدن در ران شما که معمولا از زانوی شما عبور نمی کند

درد مفصل SI معمولا در هنگام نشستن، دراز کشیدن روی پهلوی آسیب دیده یا بالا رفتن از پله‌ها افزایش می‌یابد. استفاده از تجهیزات پزشکی برای کمر درد به شما کمک می‌کند که کمردرد خود را بهبود ببخشید.

3. آرتروز ستون فقرات

ساییدگی و پارگی آرتریت (استئوآرتریت) مفاصل فاست (مفاصلی که مهره‌های شما را به هم متصل می‌کنند) در زنان شایع است. این خطر با افزایش سن یا وزن بیشتر است.

استئوآرتریت ستون فقرات باعث تجزیه غضروف فیبری در مفاصل فاست می‌شود. بدون پوششی که غضروف ایجاد می‌کند، استخوان‌های شما ممکن است به هم ساییده شوند و باعث درد شوند. استئوآرتریت کمر می‌تواند باعث ایجاد موارد زیر شود:

  • درد در قسمت فوقانی یا پایین کمر، کشاله ران، باسن و ران ها
  • سفتی و درد کمر در صبح
  • گاه به گاه شدن یا شدت گرفتن درد

درد ممکن است در یک طرف کمر شما ایجاد شود، با اعمال فشار خارجی افزایش یابد یا هنگامی که ستون فقرات را به جلو خم می‌کنید، تسکین یابد.

4. اسپوندیلولیستزیس دژنراتیو

هنگامی که مهره‌ای در ستون فقرات شما به دلیل دژنراسیون روی مهره زیر خود می‌لغزد، به آن اسپوندیلولیستزیس دژنراتیو می‌گویند. این بیماری در زنان یائسه به دلیل سطوح پایین استروژن شایع‌تر است.

هنگامی که استروژن کم باشد، تخریب دیسک مهره‌ای افزایش می‌یابد و رباط‌هایی شل می‌شود که مهره‌ها را در کنار هم نگه می‌دارند و باعث بی‌ثباتی ستون فقرات می‌شود. همچنین احتمال ابتلا به استئوآرتریت ستون فقرات مرتبط در این گروه سنی بیشتر است که خطر لغزش مهره‌ها را افزایش می‌دهد. اسپوندیلولیستزیس دژنراتیو می‌تواند باعث موارد زیر شود:

  • کمردرد همراه با درد شدید در پاهای شما
  • لنگش عصبی (درد هنگام راه رفتن) در صورت فشرده شدن نخاع

تسکین درد معمولا زمانی تجربه می‌شود که به جلو خم می‌شوید.

5. کوکسیدینیا (درد دنبالچه)

درد در انتهای دم ستون فقرات شما (دنباله) عمدتا به دلیل ضربه ایجاد می‌شود. این عارضه به دلیل تفاوت در شکل و زاویه لگن و آسیب در هنگام زایمان در زنان شایع‌تر است. دنبالچه به عنوان تکیه گاه تحمل وزن در هنگام نشستن عمل می‌کند. آسیب به این ناحیه می‌تواند باعث درد شود در حالی که موارد زیر رخ می‌دهد:

  • نشستن
  • در هنگام نشستن تا حدی به عقب متمایل شوید
  • نشستن روی سطوح سخت

درد کوکسیدینیا پس از ایستادن به طور ناگهانی تسکین می‌یابد. برای جلوگیری از درد دنبالچه ممکن است ترجیح دهید با خم شدن به جلو بنشینید یا هر بار به باسن تکیه دهید.

6. اندومتریوز

اندومتریوز یک اختلال زنانه است که به طور انحصاری زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این وضعیت باعث می‌شود که بافت‌های رحم در خارج از رحم رشد کنند. علائم معمولی عبارتند از:

  • سیکل قاعدگی دردناک همراه با درد شدید لگن و پایین شکم
  • درد در ناحیه تناسلی
  • کمردرد مخصوصا در دوران قاعدگی

درد لگن یا کمر ممکن است مزمن شود و در طول قاعدگی شعله ور شود.

7. شکستگی های ناشی از پوکی استخوان

هنگامی که تراکم استخوان شما کاهش می‌یابد و آن را شکننده و مستعد شکستگی می‌کند، به این بیماری پوکی استخوان می‌گویند. پوکی استخوان زمانی رخ می‌دهد که میزان از دست دادن استخوان در مقایسه با تشکیل استخوان جدید بیشتر باشد. زنان در سنین پس از یائسگی ۴ برابر بیشتر از مردان در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند. این نابرابری ممکن است به دلیل کمبود هورمون استروژن، از دست دادن استخوان در سنین پایین‌تر و از دست دادن استخوان با سرعت بیشتر باشد.

چه کسانی در معرض ابتلا به پوکی استخوان هستند؟

پوکی استخوان به خودی خود می‌تواند باعث درد استخوان شود، اما معمولا ممکن است باعث شکستگی فشاری در ستون فقرات شما شود که منجر به کمردرد حاد می‌شود. شکستگی‌های فشاری ستون فقرات می‌توانند باعث موارد زیر شوند:

  • یک کمردرد حاد و موضعی که معمولا در قسمت میانی کمر یا ناحیه بین وسط و پایین کمر رخ می‌دهد.
  • درد ممکن است در جلو گسترش یابد و با مشکلات قلبی یا ریوی اشتباه گرفته شود.

بسته به شدت، این وضعیت ممکن است به بررسی پزشک نیاز داشته باشد.

علائم شکستگی مهره چگونه است؟

زنان همچنین ممکن است کمردرد را بدون دلیل غیرقابل شناسایی تجربه کنند یا با کمردرد بعد از دویدن و ورزش کردن را مواجه شوند. تغییرات معمولی در چرخه زندگی یک زن، از جمله بارداری، زایمان، عدم تعادل هورمونی، افزایش وزن (به ویژه در ناحیه شکم) می‌تواند باعث ایجاد مجموعه‌ای از وقایع منجر به کمردرد شود.

اگر کمردردی دارید که با خودمراقبتی تسکین نمی‌یابد، علائم عصبی (بی حسی یا ضعف) ایجاد می‌کند یا بر کار روزانه‌تان تأثیر می‌گذارد، با پزشک مشورت کنید. پزشک می‌تواند به شناسایی و درمان علت کمردرد شما کمک کند. یک متخصص پزشکی متخصص می‌تواند اصلاحات لازم در شیوه زندگی را توصیه کند، مانند پیروی از یک رژیم غذایی ضد التهابی و یک برنامه ورزشی منظم برای جلوگیری از عود را پیشنهاد دهد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + پانزده =

دکمه بازگشت به بالا