اطلاعات دارویی

«آمله» برای قلب مفید است

آمل درختچه ای است با برگهای کوچک و متراکم ، گلهای خاکستری و میوه های کروی. در فارسی این گیاه آملا و در طب سنتی “املاج” (املاج) نامیده می شود.

میوه این گیاه طعم تلخ و قابض دارد و پوست نازک آن شبیه آلو و به اندازه یک گردو است.

برای از بین بردن طعم تلخ و قابض ، آمله را به مدت سه روز در شیر گاو خیسانده و سپس شسته و خشک می کنند ، در این صورت به آن (آملا پرورش یافته) یا “شیر آمله” می گویند. این گیاه سرشار از ویتامین C است.

خواص

گیاه آملا ماهیتی سرد و خشک دارد.

قابض است.

برای تقویت مو مفید است.

رطوبت معده را از بین می برد.

از دانه های آن برای تسکین آسم ، برونشیت و اختلالات صفراوی استفاده می شود.

شیخ ابوعلی سینا معتقد است که املا برای تقویت قلب مفید است.

این گیاه برای بیماران مبتلا به اختلالات طحال مضر است و در صورت استفاده نادرست این بیماران از این گیاه ، بهتر است مقداری عسل و سنبل الطیب بخورید.

این گیاه برای فراموشی مفید است.

در روایات مختلف ائمه معصومین (ع) درباره خواص آمله آمده است: برای رطوبت بدن ، سنگ مثانه ، بواسیر ، باد و معده درد نافع است. در پزشکی از میوه پوست ، پوست و ریشه و پوست این گیاه استفاده می شود. این به صورت پودر ، خیسانده ، دم کرده استفاده می شود.

اثرات سودا ، تشنگی ، آب زیاد دهان ، خونریزی بواسیر و بینی ، رطوبت معده ، ضعف قلب ، چشم ، معده و اعصاب ، ریزش مو ، نفخ شکم ، از دست دادن اشتها ، تب ، آسم ، سیاتیک ، روماتیسم ، سکته مغزی و سوزاک.

این گیاه حاوی پروتئین ، چربی ، مواد معدنی ، ویتامین C ، اسید تاننیک ، اسید گالیک ، تانن ، گلوکز ، سودا و صمغ است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 5 =

دکمه بازگشت به بالا