روانشناسی

اختلال دو قطبی را با افسردگی اشتباه نگیرید

آیا به زنگ ساعت توجه نکردید و دیر رسیدید… در بانکداری اشتباه کردید و چک بانکی به دلیل اشتباه شما تصویب نشد تان بهترین دوست شما در آخرین لحظه به شما می گوید شما به مهمانی عروسی دعوت نشده اید همه روزهای بدی دارند و طبیعی است که عصبانی هستید ، ناراحت و افسرده می شوید. همه اینها به اهمیت هر موضوع بستگی دارد. به عنوان مثال ، مرگ یکی از اعضای خانواده برای فائق آمدن بر افسردگی و دستیابی به آرامش و یافتن امید جدید به یک دوره زمانی نیاز دارد.

اما اگر اینطور نباشد چه می شود؟ به عنوان مثال ، اگر شما یا شخصی که دوستش دارید فقط افسرده نیستید و به اختلال شیدایی (دو قطبی) مبتلا هستید ، چه می کنید؟ اگر فکر می کنید انواع افسردگی یکسان است ، اشتباه می کنید. بسیاری از افراد اختلال دو قطبی را با افسردگی معمولی اشتباه می گیرند.

فرد مبتلا به افسردگی بالینی معمولاً احساس خشم و ناراحتی دارد. او به راحتی گریه می کند و به هیچ فعالیت جالبی علاقه ندارد. او بی انرژی و به طور کلی ناامید است.

اما یک فرد مبتلا به اختلال دو قطبی نه تنها باید با افسردگی کنار بیاید ، بلکه گاهی اوقات بسیار خوشحال است و به نظر می رسد در بالای جهان قرار دارد. او به سرعت نظر خود را تغییر می دهد. آنها سریع صحبت می کنند ، بی خوابی دارند و به راحتی ناراحت می شوند.

از آنجا که اختلال دو قطبی افسردگی بالینی را نیز شامل می شود ، اغلب اشتباه گرفته می شوند. طبق مرکز روانشناسی آمریکا ، اختلال دو قطبی نوعی اختلال روانی است که با تغییرات شدید خلقی همراه است. فردی با این شرایط و خصوصیات روحی گاهی در اوج است که به آن شیدایی می گویند و گاهی در پایین که افسردگی نامیده می شود. تعداد مبتلایان به اختلال دو قطبی بسیار بیشتر از آن چیزی است که تصور می کنید. ممکن است فکر کنید این بیماری مربوط به شما نیست اما این احتمال وجود دارد که شخصی که با او در تماس هستید چنین اختلالی داشته باشد. براساس موسسه ملی بهداشت روان ایالات متحده ، میلیون ها نفر سالانه به این اختلال مبتلا می شوند. با توجه به تعداد زیادی از افراد مبتلا به این اختلال ، که هر روز بیشتر می شود ، خوب است دانش خود را در مورد این بیماری افزایش دهید. (مقاله پیشنهادی: تست اختلال دو قطبی)

ارتباط و کنار آمدن با دوست یا فردی از اعضای خانواده که دچار اختلال دو قطبی است

اگر آنها نمی دانند چه انتظاری از آنها دارند و چگونه می توانند با آنها کنار بیایند ارتباط برقرار کردن بسیار دشوار خواهد بود. افسردگی دو قطبی باعث تنش زیادی در روابط می شود. پستی و بلندی های این افراد شوک بزرگی برای اطرافیان است. در دوره شیدایی ، فرد آلوده به دیگران آسیب می رساند. گویی دیگران به او اهمیتی نمی دهند. در این دوره رفتارهای آزار دهنده ای انجام می دهد و فعالیت های خطرناکی انجام می دهد. در موارد بسیار شدیدتر ، حتی ممکن است ارتباط خود را با دنیای واقعی قطع کرده و رفتارهای روان پریشی داشته باشد.

بای پلار bipolar disorder

آیا شما در معرض خطر هستید؟

سرنخ‌هایی که باید دنبال کنید

علت اصلی اختلال دو قطبی هنوز مشخص نیست ، اما عواملی که ممکن است با این اختلال مرتبط باشند شامل موارد زیر است:

ـ ژنتیک: اگرچه هنوز کاملاً اثبات نشده است ، افرادی که سابقه اختلال دو قطبی یا بیماری روانی دیگری دارند در معرض خطر بیشتری هستند. مطالعات همچنین نشان می دهد که کودکان والدین مبتلا به اختلال دو قطبی 10 تا 15 درصد بیشتر در معرض خطر هستند. و اگر هر دو والدین دچار این اختلال باشند ، کودک تا 40 درصد بیشتر در معرض خطر است.

ـ فاکتورهای شیمیایی ـ شیمیایی:  فرد مبتلا به این اختلال در واقع دارای یک اختلال بیولوژیکی در مغز است. این اختلال نتیجه سو of عملکرد انتقال دهنده های عصبی است. این اختلال بیولوژیکی ممکن است برای مدت طولانی پنهان بماند و توسط محرک های خاصی مانند استرس فعال شود.

ـ عوامل محیطی: افرادی که وضعیت اجتماعی نامطلوبی دارند. آنها یک سری اتفاقات ناگوار و استرس زیادی را تجربه می کنند ، مستعد ابتلا به این بیماری هستند. بسته به شرایط ژنتیکی فرد ، استرس کاری ممکن است منجر به اختلال دو قطبی شود. علاوه بر این ، داروها و الکل می توانند باعث این اختلال شوند.

– اختلال دو قطبی دو گونه است: اختلال دو قطبی نوع یک و اختلال دو قطبی نوع دو. در نوع اول اختلال ، دوره شیدایی کاملاً مانند دوره افسردگی رخ می دهد و حداقل یک هفته طول می کشد. خوشبختی بیش از حد ، ناتوانی در کنترل افکار و رفتارها ، علائم خودشیفتگی ، رفتارهای پرخطر ، رفتارهای پرخاشگرانه ، تصمیمات اشتباه درباره روابط مالی و روابط از علائم افسردگی نوع 1 است که می تواند آنقدر شدید باشد که فرد را به بیمارستان بکشاند.

نوع دوم دو قطبی شبیه نوع اول است اما شدت آن کمتر است و فرد به بیمارستان منتقل نمی شود.

راه‌های کنار آمدن با بیماری

اگر به این اختلال مبتلا هستید یا می خواهید به شخصی مبتلا به این اختلال کمک کنید ، روش هایی وجود دارد که می تواند زندگی روزمره شما را متعادل کند.

رفتار درمانی و دارو معمولاً به بهبود کیفیت زندگی فرد کمک می کند. و البته راه های دیگری نیز برای مقابله با بیماری وجود دارد.

رژیم غذایی و ورزش

مطالعات نشان می دهد ورزش و رژیم غذایی سالم برای سلامت جسمی و روانی چنین افرادی ضروری است. وقت خود را به ورزش ، تغذیه سالم و بهبود سبک زندگی خود اختصاص دهید تا احساس بهتری داشته باشید.

دوست و خانواده

یک سیستم پشتیبانی خوب برای کاهش عوارض بیماری بسیار مفید است. هیچ چیز مثل یک دوست و آشنای خوب و نزدیک نیست. اختلال دو قطبی نیاز به شنوایی و صبر دارد. چنین شخصی را پیدا کنید.

پرهیز از الکل و مواد مخدر

اگر می خواهید روحیه خود را متعادل نگه دارید ، از رفتارهای پرخطر مانند الکل یا مواد مخدر خودداری کنید. این مواد اوضاع را بسیار بدتر می کنند ، بنابراین هرگز برای تسکین دردی که در روح خود احساس می کنید سراغ این مواد نروید.

استرس را کم کنید

برای خود زندگی آرام بسازید. زندگی در دستان شماست بنابراین انتخاب های بهتری دارید. از شر چیزهایی که نیازی به آن ندارید خلاص شوید.

ارزیابی

آیا از این مطلب رضایت داشتید؟

امتیاز کاربر: 4.5 ( 1 نتایج)

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 3 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا