روانشناسی

گوشه گیری نوجوانان را جدی بگیرید

انزوا یکی از مشکلات دوران بلوغ است که در صورت عدم درمان می تواند در آینده مشکلات بیشتری را برای فرد ایجاد کند.

کاشانی ، روانشناس عمومی ، در مصاحبه ای گفت: “نوجوانی مرحله ای از زندگی است و دارای خصوصیاتی مانند افزایش هیجان و احساسات ، ترس ، عشق ، عصبانیت ، تغییرات جسمی ، استقلال و زود رنجی و اطرافیان ، به ویژه والدین است. نقش مهمی در کنترل این رفتار دارند. ” آنها نوجوان دارند.

گرایش به انزواطلبی در دوران نوجوانی

وی ادامه داد: یکی از مهمترین ویژگی های دوره نوجوانی ، گرایش به انزوا است ، گرچه نوجوانان بیشتر وقت خود را با همسالان و گروه دوستان می گذرانند ، اما تمایل به انزوا و غرق شدن در افکار و خواسته ها وجود دارد.

این روانشناس گفت: کمرویی و انزواگرایی رفتارهای متداولی است که فرد را به شدت آزار می دهد و در صورت عدم درمان می تواند مشکلات دیگری از جمله عدم اعتماد به نفس ، افسردگی ، اضطراب و تحریک پذیری و همچنین عدم احساس قدرت ، عزت نفس پایین را ایجاد کند. ” روح و عدم توانایی در ابراز احساسات ، بیان افکار و عقاید باعث جدا شدن فرد از فعالیتهای گروهی می شود.

کاشانی تأکید کرد: چندین عامل از جمله غم و اندوه شدید و مداوم ، فقر ، ضعف جسمی و نقص ، احساس حقارت ، عقب ماندگی تحصیلی ، عدم پذیرش در خانه و مدرسه ، احساس ترس و عدم امنیت ، اختلالات خانوادگی ، جدایی والدین ، ​​س curالات کنجکاو بی پاسخ ، بی حوصلگی در برقراری ارتباط سالم با نوجوانان ، فقدان الگوی اجتماعی مناسب در خانه ، محرومیت از محبت مادران ، نبود پدر در خانواده ، اعتیاد والدین ، ​​اختلالات آدرنال ، بیماری طولانی مدت نوجوانان ، انتقال به مدرسه و مکان جدید ، تبعیض ، انتقاد و بهانه گیری های مداوم و غیرضروری برخی از والدین و معلمان نقش مهمی در بروز انزوا دارد.

این روانشناس با بیان اینکه غوطه وری نوجوان در بلوغ نیز ممکن است منجر به انزوا شود ، اظهار داشت: از این طریق نوجوان می خواهد به علل و کنجکاوی های درونی خود پاسخ دهد ، بنابراین باید عوامل اساسی انزوا مانند تحقیر و گناه را رفع کرد. در این راستا ، روان درمانی و مشاوره فردی و گروهی می تواند در رفع انزوا موثر باشد.

وی افزود: ناتوانی در برقراری ارتباط با دوستان و معلمان ، فرار از فعالیتهای اجتماعی و تعلل ، بی حوصلگی و احساس خستگی و نگرانی از آینده ، درخواست نکردن کمک از دیگران در صورت نیاز ، سازگاری با شرایط فعلی و حتی اعتراض نکردن به آن اگر خود احساس ناراحتی و اضطراب کنید ، خود را ابراز نکنید ، تسلیم خواسته های دیگران نشوید ، از رقابت ، درونگرایی و جذب خود جلوگیری کنید ، گریه زود هنگام ، غیبت در مدرسه ، عدم تمرکز ، اختلالات خواب و غذا خوردن ، نادیده گرفته و شنیده نشده است س questionsالات دیگران ، عدم ارائه مشکلات تحصیلی در کلاس ، و عقب ماندگی تحصیلی در بین دانش آموزان منزوی نشانه های انزوا و انزوا است.

کاشانی خاطرنشان کرد: گشت و گذار ، تشویق به صحبت در مقابل والدین ، ​​دوستان و اقوام و همچنین تشویق نوجوان برای اینکه بتواند در جمع صحبت کند و در فعالیت ها و نمایش های هنری شرکت کند ، از جمله فعالیت هایی است که مهارت ها باعث افزایش اجتماعی نوجوان می شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + 4 =

دکمه بازگشت به بالا