پزشکی

راهنمای آزمایش ادرار ۲۴ ساعته در منزل

آزمایش ادرار یکی از آزمایش‌های روتین و تست‌های مهم است که در چکاپ ارزیابی سلامت بدن انجام می‌شود. ممکن است برخی از افراد مانند: سالمندان، زنان باردار یا بیماران کلیوی و … که پزشک برای آن‌ها آزمایش ادرار را تجویز کرده است، توانایی مراجعه به آزمایشگاه را نداشته باشند. نمونه گیری ادرار در منزل یک راهکار ایده‌آل برای این افراد است. انجام هر نوع آزمایش از جمله آزمایش ادرار در منزل با نمونه گیری رایگان، اصول خاص خود را می‌طلبد و تنها درصورتی می‌توانید نمونه‌گیری را با موفقیت انجام دهید که اصول بهداشتی تعریف‌شده را رعایت کنید.

با راهنمای نمونه‌ گیری ادرار در منزل به‌صورت ۲۴ ساعته، می‌توانید ضمن انجام یک نمونه‌گیری دقیق، سریعا نتایج آزمایش را دریافت کرده و با آنالیز آن توسط پزشک به ارزیابی دقیقی از مشکلات جسمی خود برسید.

آزمایش ادرار در منزل

در آزمایش ادرار آزمون‌هایی مانند: میکروب‌شناسی، آنالیز ادرار، تجزیه و تحلیل سرب و سایر مواد مضر وجود دارد و انجام این آزمایش، سلامتی افراد را از جنبه‌های مختلف ارزیابی می‌کند. باتوجه به‌اینکه ادرار هر فرد ساختار مشخصی دارد، انجام یک آزمایش می‌تواند برای غربالگری شرایط سلامت بدن به‌خصوص سلامت ریه‌ها و مجاری ادراری کافی باشد. آنچه هم اکنون برای ما اهمیت دارد، نمونه گیری ادرار در منزل و مزایای آن از لحاظ بهداشتی و سایر فاکتورها مانند راحتی است‌.

وقتی راجع‌به خدمات ۲۴ ساعته برای نمونه‌گیری در خانه صحبت می‌کنیم، منظور آن است که شما می‌توانید در هر ساعت از شبانه‌روز این آزمایش را انجام دهید؛ اما اگر بهترین زمان برای نمونه‌گیری را بشناسید، به نتایج دقیق‌تری در آزمایش ادرار می‌رسید. برای انجام این آزمایش نیاز به ناشتابودن نیست؛ اما بهتر است که نمونه‌گیری را در صبح انجام دهید؛ چون ادرار در طول شب در مثانه شما باقی مانده و غلظت بیشتری می‌یابد. هرچند در نهایت برای تعیین زمان آزمایش باید نظر پزشک خود را جویا شوید.

نکات مهم قبل از نمونه‌گیری ادرار ۲۴ ساعته در منزل

شرایط نمونه‌گیری ادرار ۲۴ ساعته در منزل با شرایط آزمایش ادرار معمولی کاملا متفاوت است؛ به‌همین‌خاطر لازم است که با دستورالعمل‌های این نوع آزمایش آشنا شوید. در ادامه نکات مهم برای این نوع آزمایش در منزل را شرح می‌دهیم.

  • آزمایش ۲۴ ساعته نمونه‌ گیری ادرار در منزل چند مرحله دارد. در مرحله اول که معمولا صبح آغاز می‌شود، بیمار باید کل مثانه خود را تخلیه کند و زمان آن را یادداشت کند؛ اما نیازی به جمع‌آوری ادرار در ظرف نیست. پس از آن بیمار باید تا مدت زمان ۲۴ ساعت تمامی ادرار خود را جمع کرده و در ظرف ادرار ۲۴ ساعته بریزد. آخرین ادرار باید دقیقا ۲۴ ساعت بعد از زمان یادداشت‌شده اولین تخلیه ادرار باشد.
  • برای نمونه‌گیری نباید ادرار را به‌صورت مستقیم داخل ظرف مخصوص جمع‌آوری آن بریزید. برای این کار باید یک ظرف مخصوص جدا برای جمع‌آوری اولیه داشته باشید که پس از جمع‌آوری ادرار، آن را به ظرف مخصوص انتقال دهید.
  • در مدت زمانی که ادرار را جمع‌آوری می‌کنید، باید درب ظرف مربوطه را محکم بسته و در جای خنک مانند طبقات پایینی یخچال نگهداری کرده و همچنین از دسترس کودکان دور کنید.
  • دقت داشته باشید که ادرار شما در مدت زمان آزمایش نباید از دست برود. حتی مقدار کمی از آن می‌تواند در نتیجه آزمایش تاثیرگذار باشد. درغیراین‌صورت باید آزمایش را مجددا تکرار کنید.
  • اگر حجم ادرار شما بالاست، باید دو ظرف مخصوص جمع‌آوری را از آزمایشگاه درخواست کنید.
  • روی ظرف‌هایی که آزمایشگاه برای جمع‌آوری ادرار در اختیار شما قرار می‌دهد، یک برچسب زمانبندی درج شده که شما باید زمان شروع و پایان نمونه‌گیری ۲۴ ساعته را روی آن ثبت کنید؛ بنابراین باید مواظب باشید که برچسب مخدوش نشود.
  • اگر پزشک دو آزمایش ادرار ۲۴ ساعته را برای شما تجویز کرد، باید در دو روز مختلف نمونه‌ گیری ادرار در منزل را انجام داده و در پایان هر ۲۴ ساعت ظرف نمونه را تحویل دهید. در واقع تحویل هر دو ظرف بعد از گذشت ۴۸ ساعت صحیح نیست.
  • ظرف‌هایی که آزمایشگاه برای جمع‌آوری نمونه در اختیار شما قرار می‌دهد، ممکن است دارای مواد نگهدارنده باشد؛ به‌همین‌خاطر باید از بوییدن یا دور ریختن این مواد جلوگیری کنید.
  • پس از اینکه نمونه گیری ۲۴ ساعته تکمیل شد، باید ظرف‌های ادرار را به آزمایشگاه تحویل دهید؛ اما اگر این کار برایتان مقدور نیست، می‌توانید با آزمایشگاه تماس گرفته تا تکنسین خود را برای دریافت نمونه‌ها به محل شما اعزام کند.

راهنمای عمومی نمونه گیری ادرار در منزل

برای اینکه نتیجه دقیقی از آزمایش در منزل را به دست آورید، بهتر است قبل از نمونه‌گیری به چند نکته مهم توجه کنید.

  • قبل از هر چیزی لازم است که یک آزمایشگاه معتبر را برای این منظور انتخاب کنید؛ چون اعزام سریع تکنسین نمونه‌گیری و همچنین انتقال سریع نمونه به آزمایشگاه اهمیت بسیاری دارد.
  • دقت داشته باشید که نمونه ادرار باید در مدت زمان نیم ساعت بعد از نمونه‌گیری به آزمایشگاه منتقل شود. درغیر‌این‌صورت باید نمونه را در یخچال نگهداری کنید.
  • اگر قبل از انجام آزمایش، آنتی بیوتیک، داروهای خاص یا خوراکی‌های خاصی که سبب تغییر رنگی ادرار می‌شوند را مصرف کرده‌اید، باید حتما به تکنسین آزمایشگاه اطلاع دهید.
  • اگر آزمایش شما از نوع کشت ادرار است، باید حداقل ۷۲ ساعت قبل از نمونه‌گیری از مصرف آنتی بیوتیک‌ها خودداری کنید.
  • اگر در ساعاتی به‌جز صبح نمونه گیری در منزل را انجام می‌دهید، بهتر است قبل از انجام آزمایش از مصرف زیاد مایعات خودداری کنید تا ادرار شما غلظت کافی را داشته باشد.
  • هنگام نمونه‌گیری باید به تمام نکات بهداشتی توجه کنید.
راهنمای عمومی نمونه گیری ادرار در منزل

جمع‌بندی

در این مطلب راجع‌به نمونه‌ گیری ادرار در منزل صحبت کردیم. در حالت کلی آزمایش در منزل برای افرادی که توانایی مراجعه به آزمایشگاه را ندارند، با مزایای بسیاری همراه است؛ اما در این نوع نمونه‌گیری در منزل که باید طی ۲۴ ساعت تمام ادرار بیمار جمع شود، با نمونه‌گیری‌های دیگر متفاوت است. طبیعی است که نمی‌توان برای هر بار تخلیه ادرار به آزمایشگاه مراجعه کرد؛ اما شرایط خاصی لحاظ شده که بیماران می‌توانند نمونه گیری ادرار ۲۴ ساعته را در منزل انجام دهند‌. برای این منظور کافیست یک آزمایشگاه معتبر را انتخاب کنید تا از نتایج ارزیابی نمونه اطمینان داشته باشید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک + 14 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا